Doua masini si 1000 litri de combustibil lunar pentru caratul secretelor de stat

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.10.2015 17:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţa privind unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitaţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Pentru desfaşurarea in condiţii de siguranţa a activitaţii de curierat pentru materiale NATO şi UE clasificate, conform standardelor de securitate, potrivit actului normativ, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) va putea achiziţiona doua mijloace de transport auto adaptate cerinţelor instituţiei.
Pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport, consumul lunar de combustibil este de pana la 500 de litri.
Totodata, prin Ordonanţa de Urgenţa s-a reglementat cadrul juridic pentru scoaterea unor produse (carburanţi) din rezerva de stat, in caz de urgenta, cu titlu gratuit, pentru instituţii cu atribuţii in domeniul apararii, ordinii publice şi securitaţii naţionale.
Masura are in vedere asigurarea cadrului  legislativ necesar gestionarii rapide si eficiente a unor eventuale situaţii de excepţionale.
O a treia modificare adusa de actul normativ vizeaza activitatea Serviciului de Protecţie şi Paza.
Potrivit Ordonanţei de Urgenţa, cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Ţarii, SPP va putea iniţia, organiza şi desfaşura activitaţi de cooperare, instruire şi pregatire cu organisme şi instituţii din strainatate.
De asemenea, SPP va putea participa la activitaţile de cercetare ştiinţifica, dezvoltare tehnologica şi inovare in domeniul securitaţii, in cadrul unor programe finanţate şi cofinanţate de Comisia Europeana, fonduri structurale, fonduri naţionale sau alte mecanisme financiare, in cadrul unor consorţii cu participare internaţionala sau ca unic aplicant.
De asemenea, cu aprobarea CSAT, S.P.P. va putea asigura protecţie şi in cazul unor demnitari şi foşti demnitari, inclusiv preşedinţi ai partidelor parlamentare, la cererea acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.