DREPTURILE OMULUI sunt aparate in ROMANIA de o INSTITUTIE-FANTOMA. Cu sef numit pe vremea PRIMULUI MANDAT al lui ION ILIESCU!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.01.2018 11:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

O instituţie publica din Romania, platita ca sa ne apere drepturile, incalca ea insaşi legile şi refuza sa divulge numele celor din conducere, pe motiv ca sunt date cu caracter personal, iar acele persoane nu şi-au dat acordul pentru asta.
Este vorba de Institutul Roman pentru Drepturile Omului.
Irina Moroianu Zlatescu conduce Institutul Roman pentru Drepturile Omului inca de la infiintare, din 1991, unde a fost numita de Ion Iliescu...

APADOR-CH:

”Ce secrete ascundea IRDO de nu a vrut sa ne spuna cine il conduce şi pe caţi bani

Institutul Roman pentru Drepturile Omului (IRDO) a raspuns dupa doi ani, la 22 ianuarie 2018, la cele zece intrebari adresate de APADOR-CH in ianuarie 2016. Intrebarile noastre vizau cheltuielile instituţiei publice, rapoarte de activitate şi numele persoanelor din conducere. A fost nevoie de un proces intins pe aproape doi ani şi de doua decizii ale instanţei (fond şi apel) pentru ca IRDO, instituţie platita din fonduri publice, sa respecte Legea 544/2001 şi sa raspunda la intrebari banale despre obiectul de activitate. Am caştigat definitiv procesul cu IRDO in iarna anului 2017 şi in sfarşit am primit şi raspunsurile.

Am aflat ca bugetul IRDO in ultimii ani s-a invartit in jurul unui milion de lei/an, cu o perioada de varf in 2008-2009 cand a fost de peste 1,7 milioane de lei/an. Cam 80-90% din buget se cheltuieşte pe salariile celor (in medie) 13 angajaţi. In Comitetul director (7 persoane) şi in Consiliul general al IRDO (23 de persoane) se regasesc nume diverse din politica (parlamentari din toate partidele), ziarişti sau profesori universitari. Rapoartele de activitate sunt stufoase. Practic IRDO a facut atat de multe in cei 26 de ani de activitate incat probabil nu ar trebui sa existe vreun roman care sa nu fi auzit de acest institut.

Raspunsurile primite acum, dupa decizia definitiva a instanţei, nu ascund nimic extraordinar, ba dimpotriva, la majoritatea intrebarilor ele par sa fi fost copiate din revistele sau rapoartele IRDO intocmite de-a lungul anilor. A fost nevoie de acest proces pentru ca informaţiile nu figureaza pe site-ul instituţiei. Afişarea lor pe site reprezinta o modalitate transparenta de lucru recomandata pentru toate entitaţile publice, care nu ar mai fi nevoite in acest fel sa munceasca in plus, ca sa le raspunda curioşilor la cererile pe Legea 544/2001”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.