E lege: dosarul medical al lui Toni Tecuceanu nu se da familiei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.07.2014 15:11 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Decizia definitiva si irevocabila, din data de 20.06.2014, certifica faptul ca Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” a procedat corect – in conformitate cu normele juridice nationale si internationale – refuzand eliberarea dosarului medical al pacientului Aurelian Antonio Tecuceanu, catre membrii familiei acestuia.

Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” a castigat definitiv si irevocabil procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu (TECUCEANU IOAN si TECUCEANU PAUL DANIEL), ce avea ca obiect cererea acestora de comunicare a dosarului medical al defunctului TECUCEANU AURELIAN ANTONIO.
Prin decizia civila nr.5234 din 20.06.2014 a Curţii de Apel Bucuresti s-a respins in mod irevocabil, ca neintemeiata, acţiunea intentata de familie impotriva Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” prin care se cerea ca acesta sa comunice dosarul medical complet al defunctului Toni Tecuceanu.
Aceasta decizie hotaratoare vine ca raspuns la cererea de revizuire depusa de catre institutia medicala, in urma deciziei Curtii de Apel Bucureşti de la sfarsitul lunii ianuarie 2014.

Decizia finala a Curţii de Apel Bucuresti, din data de 20.06.2014 respecta principiul confidentialitatii dosarului medical, al oricarui pacient – principiu stipulat in articolul 21 din legea nr. 46/2003.

Aurelian-Antonio Tecuceanu, nascut la 13 ianuarie 1972 şi decedat la 5 ianuarie 2010, a fost cunoscut ca membru al emisiunii de divertisment Cronica Carcotaşilor.
El a murit pe 5 ianuarie 2010 la spitalul Matei Balş din Bucureşti, decesul lui fiind provocat de complicaţiile cauzate, la plamani, de gripa noua.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.