E oficial: Cu judecatorii la psiholog...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 19.02.2013 14:09 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 48 din 2013, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 96, din 15 februarie 2013, a fost modificat si completat Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti.
Potrivit actului normativ, la Capitolul III, cu denumirea Desfasurarea activitatii administrativ-judiciare a instantelor,  a fost adaugata o noua sectiune, Sectiunea a XII-a, Psihologul instantei.
De la data intrarii in vigoare a actului normativ, fiecare curte de apel din Romania va avea in organigrama un psiholog specializat in specialitatea psihologia muncii si organizationala, atestat in conditiile legii de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Psihologul de instanta va asigura asistenta psihologica, evaluarea si consilierea psihologica a personalului curtilor de apel si al instantelor de judecata din circumscriptia acesteia, activitate psihologica ce va fi dimensionata si adaptata mediului organizational specific sistemului de justitie romanesc.
De asemenea, in activitatea profesionala, psihologul de instanta trebuie sa respecte prevederile Legii nr. 213/2004 si regulamentele interne ale institutiei angajatoare.
In perioada 2010-2012, Colegiul Psihologilor din Romania a participat la mai multe consultari cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in urma carora s-a desprins idea necesitatii asigurarii asistentei psihologice pentru instantele de judecata prin profesionisti, atestati de catre Colegiul Psihologilor din Romania, avand statut de personal propriu angajat al curtilor de apel.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.