Eu sunt MAFIOT si SPAGAR? Ba tu esti printre cei mai BOGATI BUGETARI din Romania!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.11.2015 12:23 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Razboiul Zilei

Vasile Marica, preşedinte – Alianţa Naţionala a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX:

”Referitor la acuzaţiile pe care mi le aduce domnul Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala, am depus o plangere penala, dandu-i astfel ocazia de a-şi proba afirmaţiile referitoare la faptul ca sunt ”mafiot” şi ”şpagar”.
Insa, pentru preşedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, care trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune de evaziune, se ridica cateva intrebari simple, ţinand cont de faptul ca este unul dintre cei mai bogaţi bugetari din Romania.
1.    Daca in perioada anilor 1997 - 2000 a contribuit la infiinţarea şi dezvoltarea firmei duty-free Compty Prod Exim, prin persoanele interpuse Costica Dumitrescu şi Cristian Popa, din poziţia de director al Direcţiei de Proceduri Vamale din cadrul Direcţiei Generale a Vamilor (se ştie ca firmele duty-free au fost inchise deoarece erau cele prin care se facea cea mai mare contrabanda cu ţigari, parfumuri, bauturi, iar dansul raspundea in perioada 1997-2000 tocmai de combaterea acesteia) ?
2.    Daca in data de 13 noiembrie 2001, familia dansului s-a asociat cu firma Compty Prod Exim, „oficializand” astfel relaţia de colaborare cu firma duty-free, cu toate ca domnul Gelu Ştefan Diaconu avea funcţia de director general adjunct al Direcţiei Generale de Soluţionare a Constestaţiilor, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice?
3.    Daca in perioada anilor 2004 - 2007, cand a devenit şeful vamilor din Romania, numit de ministrul finanţelor, domnul Daniel Chiţoiu (ca tare si-a mai dorit funcţia asta, sa-şi poata ajuta propria firma duty-free!), nu a fost in regim de incompatibilitate, firma domniei sale preluata de la cele doua persoane interpuse, operand in magazinele duty-free pe care, prin atribuţiile care ii reveneau, urma sa le controleze pentru a combate evaziunea şi a stopa contrabanda? (ciudata treaba!)
Faptul ca domnul Gelu Ştefan Diaconu declara in aceea perioada ca magazinele duty-free sunt ”veriga slaba” din sistem, arata ca ştia foarte bine cum se face contrabanda prin magazinele duty-free.
4.    Daca in anul 2009, firma in care deţinea 50%, se asociaza cu un off-shore şi care au fost motivele pentru care se asociaza cu o astfel de firma, care in general este folosita pentru a eluda plata taxelor şi impozitelor catre statul roman?
5.    Daca in perioada anilor 2009 - 2015 a folosit mai multe vanzari succesive de firme off-shore, pentru a pierde urma primei firme, care deţinea 50% din acţiunile firmei duty-free (verigile slabe)?
6.    Daca este adevarat ca firma off-shore este reprezentata de ginerele domniei sale, fiind astfel acţionar majoritar la Hotelul International din centrul Bucurestiului, evaluat de specialişti la 42 milioane de euro?
7.    Daca firma off-shore are obligaţii fiscale catre bugetul Romaniei?
Cam acesta este, in puţine cuvinte, domnul Gelu Ştefan Diaconu, care administreaza banii romanilor şi mai presus de orice suspiciune ca ar fi evazionat, furat, corupt, pe cineva in sistemul vamal şi fiscal din Romania. Intrebarile adresate ar putea fi mult mai multe..
O sa scoatem o carte dedicata modului in care dansul, din poziţia de bugetar, a reuşit sa puna bani deoparte, probabil din alocaţiile copiilor, pentru a construi unul dintre cele mai impunatoare hoteluri din Bucureşti.
Pe care, absolut intamplator, uitase in prima faza uitase sa il declare in declaraţia de avere, iar Agenţia Naţionala de Integritate omite de ani buni sa il verifice temeinic.
Oare ce vor face cei care trebuie sa verifice provenienţa marilor averi, funcţionari care sunt in subordinea domniei sale?
Referitor la marile realizari ale Direcţiei Generale Antifrauda, care desfaşoara controale şi stabileşte prejudicii agenţilor economici din Romania, sub coordonarea preşedintelui ANAF, poate fi folosita metafora lupul paznic la oi ? In aceste condiţii, in viitorii  3-5 ani ne vom pune aceleasi semne de intrebare.
Adresez aceste intrebari, in mod public, preşedintelui ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, care justifica orice masura abuziva, prin respectarea unor criterii de integritate, inaplicabile insa domniei sale.
MARE TUPEU DE BUGETAR!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.