Fiecare ROMAN si GOSPODARIE vor avea CONSULTANT FISCAL. Platit de GUVERN!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.04.2017 08:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Noul sistem de impozitare la care lucreaza Guvernul are avantaje şi dezavantaje - spun experţii in fiscalitate.

Cert e ca romanii vor avea consultanţi fiscali şi vor completa declaraţii de venit. Iar deducerea cheltuielilor pe care le fac in gospodarie ar trebui sa devina o obişnuinţa, oricat de greu de imaginat e acest scenariu acum, informeaza TVR.

De la 1 ianuarie, cei care caştiga sub 2000 de lei nu vor fi impozitaţi. Romanii mai bine platiţi vor avea un impozit de 10%. Salariile vor fi impozitate lunar, ca pana acum. Dar la sfarsitul anului fiscal, contribuabilii vor fi nevoiti sa dea o declaratie in legatura cu toate veniturile realizate.

Aceasta noua filosofie de impozitare are atat avantajul deducerilor, cat si al unui impozit mai mic. Dar sunt şi dezavantaje, atrag atenţia experţii in fiscalitate.

Pe lista deducerilor ar urma sa fie incluse cheltuielile pentru pensii private, asigurari şi abonamente de sanatate, studii şcolare ale copiilor, dar şi cheltuielile de imbunatatire a confortului termic al locuintelor, donatiile catre cultele regioase sau ONG-uri şi chiar costul vacanţelor petrecute in tara. Familiile cu copii vor beneficia de deduceri suplimentare. In funcţie de veniturile parinţilor, sumele pot ajunge la 1600 de lei pentru fiecare copil.

Avantaje suplimentare ar putea avea cei care locuiesc impreuna, fie ca sunt sau nu rude, si se constituie in gospodarii fiscale. In relaţia cu Fiscul vor fi ajutaţi de consultanţi fiscali. Ar fi nevoie de 35.000 de astfel de experţi. De şapte ori mai mulţi decat acum. Fiecare va avea in jur de 200 de gospodarii in gestiune. Şi Fiscul va trebui sa se adapteze.

Conslutanţii fiscali vor fi platiţi de Ministerul de Finanţe cu pana la 10.000 de lei lunar. Ceea ce inseamna peste 4 miliarde de lei anual.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.