Greva generala de o zi in administratia publica locala

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.04.2015 13:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), intrunita in sedinta Biroului federal pentru a analiza rezultatul intalnirii cu reprezentantii Guvernului Romaniei din data de 23.04.2015, pe marginea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala, constatand ca Guvernul Romaniei a dat dovada de aceeasi indiferenta, a hotarat organizarea in data de 30.04.2015 a grevei generale de o zi in administratia publica locala din Romania.

Totodata, bugetarii s-au decis sa organizeze un miting, la Bucuresti, in data de 27.05.2015, la care sa participe minim 3000 de membri de sindicat.
Printre deciziile luate se mai numara şi demararea procedurilor pentru strangerea de semnaturi in vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, in a doua parte a anului 2015.

Revendicarile minimale si decente, spune FNSA, ale categoriei de bugetari pe care ii reprezinta, sunt: 1. Reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii. 2. Cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.