GUVERNELE PSD baga banii doar in PUSCARIILE cu MOGULI. Celelalte pot functiona si fara jumatate din ANGAJATI, MEDIC, ELECTRICIAN si INSTALATOR!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.06.2017 13:35 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Sindicatul EQUITAS, afiliat Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor,  trage un semnal de alarma cu privire la condiţiile precare de munca cu care se confrunta lucratorii din Penitenciarul de Femei Ploieşti-Targşorul Nou, condus de comisarul şef Stanciu Florin.

Adrian Grigoroiu, preşedintele sindicatului Equitas spune ca la penitenciarul de femei sunt incarcerate  aproape 700 de femei.
Deşi in organigrama instituţiei sunt prevazute circa 400 de locuri de munca, in realitate lucreaza doar  200 de angajaţi.

”Ne confruntam in ultima perioada cu un val mare de pensionari, care a lovit instituţia noastra ca un TSUNAMI, iar aceasta situaţie continua, alţi colegi anunţandu-şi pensionarea. In ultimii 2 ani s-au  pensionat aproape 60 de functionari si au fost incadrati circa 30, in situaţia in care ne confruntam cu deficitul de personal pana sa inceapa valul de pensionari, iar procedurile de incadrare a noului  personal sunt foarte greoaie”, spune Adrian Grigoroiu.

Nu exista medic generalist, director economic, electrician sau instalator.
Personalul a inregistrat un numar foarte mare de ore suplimentare, generate tocmai de lipsa acuta de  personal, ore care nu pot fi recuperate cu timp liber si nici nu se platesc, astfel ca un lucrator este  pus in fata faptului de a suplimenta munca a 3-4 cadre.
Supraveghetorii executa serviciul pe sectii in birouri fara lumina naturala si fara a avea un minim de confort, ce i-ar putea ajuta sa aiba un randament de 100% pe parcursul unui program de 12 ore, care din  diverse probleme se prelungeste ajungand chiar la 13 ore.
Mai exista şi problema modului rudimentar de a controla pachetele detinutilor si faptul ca colegii din  sectorul vizita nu au in dotare un aparat cu raze x performant pentru a facilita descoperirea de  obiecte interzise, iar mijloacele de transport cu care se deplaseaza detinutii in diverse misiuni sunt  vechi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.