GUVERNUL MINTE si DEZINFORMEAZA!... Peste DOUA TREIMI din MEDICII ROMANIEI sunt tratati cu DISPRET de PSD!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.04.2017 11:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La sedinta Senatului Societaţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), peste 70 de reprezentanti ai asociatiilor judeţene de medicina familiei din toata ţara au adus un mesaj extrem de tensionat din toate zonele tarii, exprimand nemulţumirea profunda pentru nepasarea vadita a guvernanţilor şi dispreţul cu care este tratat intregul segment al medicinii primare, ajuns la un nivel inacceptabil.

Dezinformarea populatiei privind cresterile veniturilor din medicina nu mai poate fi tolerata, spune SNMF.
Statul roman pretinde ca medicina este o prioritate, in timp ce atenţia se indreapta exclusiv spre medicii din sistemul bugetar.
In realitate, medicii nebugetari, mai bine de doua treimi din medicii ţarii, nu se regasesc in masurile anunţate.
In spitale lucreaza aproximativ 13.000 de medici din aproximativ 45.000, caţi mai are aceasta ţara.
In Romania mai lucreaza insa şi 11.800 de medici de familie, cateva mii de medici in ambulatorul de specialitate, plus asistenţii medicali din cabinetele tuturor.  

In ciuda demersurilor repetate facute la toate nivelurile decizionale de catre organizatiile nationale reprezentative ale medicilor de familie, acestea au fost ignorate, ca si cum 25% din medicii si asistentele din Romania nu fac parte din sistemul public de sanatate, nu ofera tot servicii de interes public.

Rapoartele oficiale ale CNAS demonstreaza ca la nivelul cabinetelor de medicina familiei şi in centrele de permanenţa se rezolva 80% dintre nevoile medicale uzuale ale populatiei.
In 2014, din totalul de 140.628.522 servicii medicale decontate de CNAS, 79,32% au fost efectuate de medicul de familie, 15,82% in ambulatoriu şi 4,86% in spitale.
Cifrele sunt similare in 2015.
Veniturile cabinetelor provin in procent covarşitor din contractele impuse de CNAS, iar dezvoltarea cabinetelor este impiedicata de masuri restrictive, impuneri birocratice si administrative absurde.
Se intreţine confuzia voita intre venitul cabinetului si venitul medicului, pentru a crea tensiuni, in timp ce de peste 20 de ani se cunosc prea bine eforturile financiare necesare intreţinerii cabinetelor (salariile angajaţilor, contracte, abonamente etc), deşi in realitate, medicina de familie este singura specialitate care asigura accesibilitatea serviciilor medicale pentru intreaga populatie a tarii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.