Guvernul ofera un ajutor de 5000 lei pentru fiecare familie indoliata

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.11.2015 13:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Pentru a veni in sprijinul familiilor persoanelor decedate in urma tragediei de vineri, 30 octombrie, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice va acorda ajutoare de urgenţa in cuantum de 5.000 lei pentru fiecare familie indoliata.
De asemenea, in urma anchetei sociale dispuse de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice, din cauza situaţiei deosebite a acesteia, familia Mariei Ion va primi un ajutor de urgenţa in cuantum de 10.000 lei.
In urma anchetei sociale, s-a decis marirea acestui cuantum de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru familia Ion.

In urma anchetei sociale desfaşurate de Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi de Direcţia de Asistenţa Sociala a sectorului 3 in cazul celor patru copii minori ramaşi orfani dupa tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice anunţa urmatoarele masuri:
-  Masura plasamentului celor patru minori. Aceştia vor fi preluaţi in ingrijire de matuşa lor;
-  Acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii masurii de protecţie speciala;
Instituţiile şi autoritaţile cu atribuţii vor acorda in continuare asistenţa şi sprijin celor patru copii minori, precum şi surorii acestora, care a depaşit varsta majoratului.

ACTUALIZARE ###

In urma tragediei produse in seara de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv din Bucureşti, Guvernul a decis acordarea unor ajutoare de urgenţa pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa in acest incendiu. Ajutorul, in cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecarei persoane decedate.
Identificarea beneficiarilor şi plata ajutoarelor de urgenţa se efectueaza de catre agenţiile judeţene pentru plaţi şi inspecţie sociala, respectiv a municipiului Bucureşti, in funcţie de domiciliul familiilor.
Ajutorul va fi acordat in baza unei cereri adresate agenţiei pentru plaţi şi inspecţie sociala din raza teritoriala a domiciliului şi a unei copii a actului de identitate.
In plus, Guvernul va mai acorda un ajutor in valoare de 10.000 de lei pentru familia doamnei Ion Maria. Femeia, care şi-a pierdut viaţa in tragicul incendiu, işi intreţinea singura familia: cei 5 copii cu varste cuprinse intre 11 ani şi 23 de ani, precum şi tatal paralizat, dupa ce soţul acesteia a decedat in urma cu 8 ani.
Titularul acestui ajutor de urgenţa va fi fiica cea mare, Camelia, ea fiind singurul copil major al familiei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.