Guvernul plateste pentru seceta 42,8 milioane euro

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.09.2012 13:12 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat o hotărâre privind aprobarea schemei 'Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole' are se acordă în agricultură, în sectorul vegetal.

Actul normativ acordă un ajutor prin care se compensează o parte din pierderea producţiei destinată autoconsumului.
Beneficiarii schemei sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012.
Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv.
Numărul estimat de beneficiari este de circa 573 de mii de fermieri, suprafaţa de teren arabil pentru care se acordă sprijinul fiind de circa 1,9 milioane ha.
Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de circa 42,8 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.