GUVERNUL PSD cauta BANI. Majoreaza CONTRIBUTIILE de la ANGAJATORI si PLAFONEAZA... INDEMNIZATIA de CRESTERE a COPILULUI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.05.2017 08:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul  propune o serie de masuri care sa aduca mai mulţi bani la buget, printre care majorarea salariilor si celelate masuri care consuma din bugetul statului vin la pachet cu decizii menite sa creasca veniturile bugetare, informeaza TVR.

Schimbarea modului de calcul al contributiilor datorate de angajatori, marirea accizelor la tigari si o eventuala plafonare a indemnizatiilor pentru cresterea copiilor sunt printre solutiile la care s-a gandit Guvernul.

Pentru perioada 2017-2020, Guvernul propune o serie de masuri care sa aduca mai mulţi bani in visteria statului.
De exemplu, angajatorii ar urma sa achite contribuţiile datorate la stat, calculate in raport cu salariul minim pe ţara, chiar daca angajaţii lucreaza part time si sunt platiti ca atare.
Executivul spera ca, in acest fel, va aduna 620 de milioane de lei.
De la 1 iunie, ar urma sa creasca şi acciza la ţigari cu 1 la suta, o masura care ar aduce, estimativ, un plus de 90 de milioane de lei pana la sfarşitul anului.
Guvernul are in vedere şi o eventuala plafonare a indemnizaţiei de creţtere a copiilor, undeva la un maximum cuprins intre 5 şi 10 mii de lei pe luna.

Anul trecut, parlamentarii PSD si PNL au decis tocmai eliminarea plafonului indemnizatiei de creştere a copiilor.
Atunci, guvernul Cioloş atragea atenţia ca nu sunt bani pentru o astfel de masura.

Actualul guvern are in vedere şi alte modalitaţi de a spori incasarile la buget.
Printre acestea, reducerea cheltuielilor instituţiilor publice, revizuirea subvenţiilor acordate companiilor de la bugetul de stat şi informatizarea, mai informeaza TVR.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.