GUVERNUL PSD cauta PENSIONARI. CONTRACOST!... 13.300 ROMANI si-au cumparat PENSIILE cu 79 milioane lei!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.04.2017 09:43 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Persoanele care n-au ajuns inca la varsta de pensionare vor putea sa-şi plateasca retroactiv contribuţia de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia, pana la 31 decembrie 2017.
 
Guvernul a prelungit printr-o Ordonanţa de urgenţa, adoptata in şedinţa din 20 aprilie, termenul pana la care se poate plati aceasta contribuţie, respectiv de la 27 aprilie 2017 pana la sfarşitul acestui an.
Plata contribuţiei de asigurari sociale se va efectua intr-o singura tranşa sau eşalonat, pana la data menţionata, pentru o perioada de maxim 5 ani retroactiv, calculaţi de la data incheierii contractului de asigurare.  
Masura a fost luata pentru a permite cat mai multor persoane sa realizeze stagii de cotizare in baza Legii nr. 186/2016, avand in vedere numeroasele solicitari din partea unor cetaţeni romani din ţara şi strainatate.
Scopul acestei masuri este evitarea de la excluderea sociala a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limita de varsta din cadrul sistemului public de pensii.

Potrivit evidenţelor Casei Naţionale de Pensii Publice, pana la data de 10.04.2017, un numar de aproximativ 13.300 de persoane au incheiat contracte de asigurari sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane lei.  
Persoanele interesate au avut, iniţial, termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, respectiv pana la 27 aprilie, in care sa incheie un contract de asigurare sociala.
In ceea ce priveşte condiţiile şi procedura incheierii contractelor de asigurare, acestea raman nemodificate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.