GUVERNUL PSD s-a imprumutat UN MILIARD de EURO. Nu mai conteaza ce o sa lase in urma!... Prostii o sa plateasca datoriile...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.10.2017 07:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Finanţelor Publice a atras de pe pieţele financiare internaţionale suma de 1 miliard de euro prin redeschiderea emisiunii lansata in aprilie 2017, cu maturitatea iniţiala de 10 ani, cupon 2,375%.
Cu aceasta noua redeschidere, volumul cumulat pe aceasta serie a atins un nivel de 2 miliarde euro, crescand astfel lichiditatea pe piaţa secundara.

Emisiunea s-a bucurat de interes ridicat din partea investitorilor, cererea a cumulat rapid peste 2 miliarde euro in primele 3 ore şi jumatate de la lansare, oferta totala provenind de la 140 de investitori din diverse regiuni.
Emisiunea a fost subscrisa de peste doua ori, iar baza investiţionala a tranzacţiei a avut o granularitate ridicata atat din punct de vedere geografic, cat şi din punct de vedere al tipurilor de investitori.

Tranzacţia a incheiat planul de finanţare externa aferent anului 2017.
Emisiunea se incadreaza in obiectivele strategiei de administrare a datoriei publice, prin extinderea maturitaţii medii a portofoliului de datorie guvernamentala şi consolidarea rezervei valutare a statului, spune Ministerul Finanţelor Publice.
Bancile care au realizat intermedierea emisiunii au fost Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, Societe Generale şi ING Bank NV.

Distribuţia geografica a fost urmatoarea: Romania (18%), UK (17%), Centrul şi Estul Europei (17%), Germania/Austria (14%), Franţa/Benelux (10%), Italia (6%), Elveţia (5%), SUA (4%), Scandinavia (3%) şi alte ţari (6%).
In privinţa tipurilor de investitori, au predominat managerii de fonduri (63%), fiind urmaţi de banci comerciale şi banci private (24%), fonduri de pensii şi societaţi de asigurare (9%) şi banci centrale şi instituţii oficiale (4%).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.