Guvernul Romaniei nu vrea Tribunal International pentru Investigarea Crimelor Comunismului?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.08.2015 20:09 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Partidul M10 cer Guvernului Romaniei sa se alature fara intarziere declaraţiei de infiinţare a Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului, semnate deja de miniştrii Justiţiei din Cehia, Georgia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Infiinţarea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului a fost anunţata de ministrul Justiţiei din Estonia la conferinţa de comemorare a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov.
M10 cere guvernului sa semneze acum, pentru ca inca se mai poate sa ne respectam istoria reala, morţii şi curajul celor care au infruntat comunismul, inca se mai poate sa restabilim adevarul şi sa condamnam vinovaţii, inca se mai poate sa fim consecvenţi cu noi inşine, dupa ce am condamnat comunismul in decembrie 2006, pe baza Raportului Tismaneanu.
Asociaţia 21 Decembrie 1989 cere Guvernului Romaniei sa semneze Acordul pentru infiinţarea acestui tribunal internaţional, fiind un act de dreptate aşteptat inca din secolul trecut, zadarnicit de oficinele de propaganda filosovietice şi de agenţii Moscovei din statele est-europene şi cheama societatea civila şi toate forţele politice democratice din Romania, din Uniunea Europeana, din Ukraina, Rep. Moldova, Serbia, Macedonia, Albania şi Federaţia Rusa sa susţina constituirea Tribunalului internaţional pentru investigarea crimelor comunismului.

Astazi, crimele comise de catre regimurile comuniste nu pot fi judecate de Curţile Internaţionale şi acest lucru trebuie schimbat.
Opinia publica mondiala trebuie sa ştie despre suferinţele prin care au trecut milioane de oameni in urma rezultatelor crimelor nazismului şi comunismului.
Daca dupa procesul de la Nuremberg, crimele naziste au fost condamnate legal, la nivel internaţional, crimele regimului comunist nu au fost condamnate inca in acest mod.
Acum, cand propaganda ruseasca se intinde şi in Romania, iar agresiunea ruseasca ameninţa fostele ţari comuniste.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.