GUVERNUL si PARLAMENTUL au DERAIAT de la VALORILE DEMOCRATICE. ORGANIZATIILE CIVICE: PSD, RENUNTA la LUPTA PRO-CORUPTIE si PLEACA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.04.2017 08:30 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Mai multe mişcari şi organizaţii civice, care s-au nascut in strada in Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Oradea, Arad şi Craiova in urma protestelor din ultimii ani şi ca reacţie la corupţia politica şi la incercarile succesive de a stopa lupta anti-corupţie, cer majoritaţii parlamentare sa abandoneze imediat şi definitiv tentativele de a reinvia ordonanţa 13 prin proiectul de lege privind graţierea şi de a dezincrimina de facto conflictul de interese.
In caz contrar, de data aceasta singura alternativa acceptabila vor fi mişcarile de strada pana la ieşirea PSD şi a aliaţilor pro-corupţie de la guvernare.

De la alegerile parlamentare de anul trecut şi pana in prezent, singura preocupare constanta a majoritaţii parlamentare şi a Guvernului a fost sa slabeasca independenţa justiţiei şi mecanismele anti-corupţie, spun organizaţiile neguvernametale.
Caştigarea alegerilor nu este un cec in alb pentru o atitudine discreţionara a Guvernului, deraierea de la valorile democratice, dispreţul faţa de statul de drept şi capturarea instituţiilor statului de catre reţele de corupţie.
Dimpotriva, asaltul impotriva statului de drept este un motiv suficient de pierdere a legitimitaţii de a conduce aceasta ţara.

Romanii care au ieşit in strada in februarie 2017 sa fie pregatiţi pentru noi proteste in cazul in care situaţia o va cere, anunţa organizaţiile.
Nevoile romanilor şi ale ţarii nu işi gasesc raspunsuri valide in autoritarism şi corupţie, in jaf şi risipa banului public, in lipsa de transparenţa şi iresponsabilitate guvernamentala şi, cu siguranţa, nu in legalizarea prin graţiere sau amnistie a hoţiei generalizate la varful statului roman.
   
Se cere, de asemenea, Preşedintelui Romaniei sa nu promulge legea de modificare a Codului penal prin care s-a schimbat definiţia conflictului de interese şi sa o trimita la Parlament pentru reexaminare.

Semnatari:
Iniţiativa Romania, mişcare civica nascuta in noiembrie 2015 dupa tragedia din Colectiv,
Iniţiativa Timişoara, mişcare civica formata prin asocierea a 16 organizaţii neguvernamentale din Timişoara dupa adoptarea OUG 13,
Uniţi Salvam Sibiu, grup civic aparut in 2013 in urma mişcarilor civice din Sibiu pentru salvarea Roşiei Montane,
Oradea Civica, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,
Corupţia Ucide, comunitate civica nascuta in noiembrie 2015 dupa tragedia din Colectiv,
Aradul Civic, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,
Asociaţia Civica pentru Transparenţa şi Implicare Craiova, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,
Civica Iaşi, organizaţie neguvernamentala infiinţata in decembrie 2014 pentru un Iaşi mai bine guvernat şi o comunitate mai implicata,
#REZISTENŢA, platforma civica nascuta in urma protestelor masive impotriva corupţiei din februarie 2017,

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.