HALUCINANT. CORPORATIA PSD. PARTIDUL NEVAZUT. NOAPTEA ca HOTII. #REZIST. MITINGUL SECURISTILOR a fost un ESEC, nu va PANICATI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.06.2017 15:51 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

RISE PROJECT a obţinut  conversaţiile interne purtate de liderii PSD in perioada #OUG13. Context:  protestele #rezist din februarie.

Partidul nevazut are doua divizii, oamenii cu steagul şi cei cu banii. Dragnea joaca-n centru.
Primii asigura comunicarea, ceilaţi – pe primii.
Cand se simt ameninţaţi reacţioneaza impreuna, se coordoneza in privat, incoloneaza oameni in autobuze.  Aşa cum s-a intamplat asta iarna.
Corporaţia social-democrata funcţioneaza ca-n ultima noapte de ianuarie, intaia noapte de protest.

DADDY’S BACK

„Comunicatori PSD”. Aşa se numeşte grupul de WhatsApp alcatuit din douazeci şi ceva de fruntaşi PSD.  Aproape toţi, demnitari publici. Miniştri, foşti şi actuali, deputaţi, senatori – spuma PSD – au  funcţionat atunci ca o celula de criza.

„Pentru voi, am avut nişte mega-intalniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back! ”, a anunţat  Liviu Dragnea pe grup cand s-a intors in ţara, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui  Trump.

Pe afara, era tensiune. Amnistia care se prefigura scotea deja oameni in strada. 20.000 – numai in ziua  aceea.

O zi inainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul cu Iohannis şi “elefanţii” de la celebra  şedinţa de guvern. Şeful avea regrete tactice: „A prins momentul şi a facut pe şmecherul. (…) Eu nu  inţeleg de ce nu vorbim? V-aţi ridicat azi toţi miniştrii sa ieşiţi din sala? De ce nu v-aţi ridicat sa  il lasaţi singur?”.

Cand aparatul de putere a intrat in ofensiva, strategia se facea pe grupul de WhatsApp.

Stare de alerta.

Ca-ntre miniştri, Olguţa Vasilescu il muncea pe Florin Iordache: „Du-te prin puşcarii sa vada  jurnaliştii cum traiesc oamenii. (…) Mergeţi la penitenciarul de femei. Mai pe latura umana, aşa, poate  in decembrie nu s-a dat caldura acolo. Au stat in 9 grade temperatura, a spus Bica la TV. (…) reai,  domnule ministru, arata-ne ca ai cojones! Şi daca ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimba  tot. Ce dezbatere publica mai vrei, Iohannis? Soţia ta poate fi aşa. Şi Ministerul Sanataţii ar fi bine  sa se implice. (…)”.

Neclintit, Codrin Ştefanescu, secretar general adjunct la PSD, contra#rezista pana la capat: „Mitingul  securiştilor a fost un eşec, nu va panicaţi.”

Conspiraţia plutea-n aer, iar Gabriela Firea suda indiciile: „Observaţi! Sunt foarte multe postari  sponsorizate şi conturi noi”. Tot ea monitoriza şi situaţia din teren: „Mai sunt in jur de o mie de  manifestanţi şi urmeaza sa se retraga”. Olguţa, insa, n-avea emoţii: „Au fost oameni şi la Craiova. Au  fost 16. Care n-au strigat nimic.”

Dar ieşeau din ce in ce mai mulţi.

CEI CARE APARAU ROMÂNIA PE WHATSAPP

31 ianuarie 2017. Florin Iordache, Ministrul Justiţiei, anunţa Ordonanţa 13 care modifica Codul Penal.  In faţa Guvernului, scandal pana tarziu.

Liviu Dragnea tace public. Dar incinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El şi  dispozitivul de partid planuiesc contramanifestaţii inca din noaptea dintre 31 ianuarie şi 1 februarie.

Liviu Dragnea: „Marian Neacşu. Vorbiţi deja din seara asta cu preşedinţii de organizaţii sa ne pregatim  de un miting pentru apararea Romaniei”.

„Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac faţa la mesaje… Vor sa fie alaturi de noi! Sunt  conştienţi ca se incearca o lovitura de stat. Cum spuneam, şarpele veninos e cel mai periculos. Va rog,  sa-i retezam odata capul! Sa eliberam ţara asta de HIDRA!”, il completeaza deputatul Liviu Pleşoianu pe  Dragnea un minut mai tarziu, la 00:19, 1 februarie.

Pleşoianu reprezinta PSD in relaţia cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sunt de  acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: „Suntem prezenţi! Nu se mai poate! Trebuie sa aparam Romania!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, sa aparam Romania!”

Foştii miniştri de la Sanatate şi Mediu, Nicolae Banicioiu şi Rovana Plumb, sunt pe aceeaşi lungime de  unda: „Corect!” / „Da!” Şi ei susţin ideea unei contramanifestaţii.

Codrin Ştefanescu aştepta de mult: „In sfarşit!!!  ”.

La ora 00:21, Liviu Dragnea lanseaza ordinul: „Organizaţi-va!”

Codrin Ştefanescu e pregatit: „Incepem de acum! Trebuie doar sa decizi unde il organizam şi cand!”.

Dar cu grija, revine Dragnea: „Vreau sa atrageţi toţi membrii de partid, fara Chirica de la Iaşi. Ca e  omul SIE. Nu v-am zis pana acum. Şi cate spune in stanga şi-n dreapta, instiga.”

Doina Pana, fost ministru la Mediu, vede lucrurile in perspectiva: „Da, un miting uriaş! Sa nu-ncapa  comparaţie cu numarul lor de participanţi”

E trecut bine de miezul nopţii, ora 01:20, Ordonanţa 13 se publica in Monitorul Oficial.

Intre timp, Aurelia Cristea, fost deputat PSD, criticase partidul pe Facebook: „Ceauşescu a fost mic  copil, şi el lucra pentru propaşirea neamului, va amintiţi, dragi prieteni? Suntem datori sa veghem ca  acele vremuri sa nu se mai intoarca! Paşnic, fara violenţa! #DemocratiaTrebuieAparata.”  Europarlamentarul PSD, Sorin Moisa, da like.

Vigilent, Liviu Dragnea identifica dizidenţi pe Facebook şi intervine la 01:46 cu o captura de ecran:  „Vedeţi şi like-ul d-lui Sorin Moisa.”

Ecaterina Andronescu se sufoca de indignare: „Incredibil!!!”

Lui Dragnea nu-i scapa nimic. Nici Corina Creţu, comisar european, prinsa şi ea cu un like nepotrivit  la postarile Aureliei Cristea. E ironic: „draga noastra Corina”.

„Poftimmmm? Şi dna comisar????”. Anei Birchall nu-i vine sa creada.

5 februarie. In cinci zile, la Palatul Cotroceni apare contramanifestaţia. Codrin Ştefanescu da alarma  pe Facebook şi mobilizeaza aproape 1.500 de oameni. PSD nu şi-o asuma oficial.

Nu aparau doar Romania, ci numele şi sumele despre care nu vorbesc la televizor.  Adica, brigada lui  Dragnea, motorul financiar al partidului.

Detalii pe...  RISE PROJECT

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.