In sfarsit! Adrian Severin urmarit penal pentru complicitate la spalare de bani

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.07.2015 13:27 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus extinderea urmaririi penale faţa de suspectul ADRIAN SEVERIN, membru al Parlamentului European, la data faptelor, cu privire la savarşirea infracţiunii de complicitate la spalare de bani, in forma continuata.

In perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanţa cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.
In perioada respectiva, singurele activitaţi inregistrate de societaţile in cauza au fost cele in relaţia cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care facea parte.
Ulterior, societaţile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar in prezent toate figureaza ca fiind radiate din Registrul Comerţului.
In aceeaşi perioada, suspectul Adrian Severin cu intenţie şi in conivenţa cu suspecţii Juganaru Anne-Rose-Marie, Abraham Florin – Leontin şi o alta persoana, a acţionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societaţile din grup catre o fundaţie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire şi instruire a personalului.
Concret, din actele de urmarire penala a rezultat faptul ca plaţile efectuate in contextul de mai sus nu au la baza operaţiuni reale.  
Pentru a da o aparenţa de legalitate transferurilor efectuate, suspecţii au convenit disimularea acestora sub forma plaţii unor servicii de pregatire profesionala a angajaţilor, deşi aceeaşi angajaţi ai societaţilor in cauza au fost angajaţi şi la fundaţia respectiva, iar obiectul contractelor incheiate pentru justificarea plaţilor este similar.
Mai mult, numerele de ordine ale contractelor incheiate de fundaţie cu societaţile in cauza sunt consecutive, ceea ce indica faptul ca nu au existat contracte incheiate şi cu alţi potenţiali beneficiari ai unor astfel de cursuri.
In plus, o parte din plaţile facturate de fundaţia respectiva catre societaţile comerciale „beneficiare” era ulterioara incheierii raporturilor de munca cu acei salariaţi, aceştia fiind angajaţii unei alte societaţi din grup, la momentul respectiv.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.