Inca o ABERATIE marca PSD. Vrei, nu vrei, toti ROMANII la TERMOFICARE CENTRALIZATA!... Inapoi la GIGACALORIA STATULUI DEGEABA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.09.2017 13:24 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Constructorii de locuinte care pun centrale pe gaz trebuie sa dovedeasca primariei ca sunt mai eficiente decat... termoficarea, informeaza e-nergia.ro.
Altfel nu primesc autorizatie de construire.

Legea de modificare a legii energiei termice, care se afla cum in dezbaterea Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor ar putea introduce noi obligatii pentru constructorii de locuinte legate de instalarea sistemelor de incalzire, daca o propunere a Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), va fi in final votata de parlamentari.

Pe scurt, daca cineva construieste un bloc in oras, intr-o zona deservita de o retea de termoficare urbana si vrea sa monteze centrale termice in apartamente, trebuie sa demonstreze Primariei ca solutia este mai eficienta „economic si energetic” decat sistemul centralizat de incalzire.
Daca nu o va face, nu primeste autorizatie de constructie.
Aceasta noua prevedere a fost dezvaluita de vicepresedintele ANRE, Emil Calota, unul dintre cei implicati in redactarea noii legi.

„Unitatile Administrativ Teritoriale trebuie sa desemneze zonele unitare de incalzire. Poate fi oricat, poate fi un cvartal, un grup de blocuri, nu trebuie sa fie un oras intreg”, a declarat vicepresedintele ANRE.
Oficialul a spus ca discutiile pe marginea legii sunt in faza finala la Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.

In luna decemebrie a anului trecut, mai erau circa 1,24 milioane de apartamente racordate la sistemele centralizate de distributie a energiei termice, in toata tara.
Aproape jumatate (562.000) erau doar in Bucuresti.
Pe de alta parte, in 2016, s-au cumparat circa 200.000 de centrale termice individuale, pe gaz, potrivit estimarilor comerciantilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.