Inca un nevinovat la puscarie: Sorin Rosca Stanescu...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.10.2014 18:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Senatorul PNL Sorin Roşca Stanescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni inchisoare in dosarul Rompetrol, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit doi ani şi opt luni cu executare.
Inainte de a se prezenta la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Ilfov, Sorin Roşca Stanescu a reuşit sa conceapa o scrisoare catre toţi cei care il cunosc.
Bineinţeles, Sorin Roşca Stanescu susţine ca este nevinovat... 

”Mi-am facut bagajele şi ma pregatesc de drum. Inainte insa doresc sa le transmit tuturor celor care ma cunosc, dar şi cetaţenilor care nu ma cunosc cateva ganduri.

In urma cu opt ani am fost implicat in faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piaţa bursiera, creanţa Libia şi nereguli identificate de procurori privind modul in care a fost organizata societatea. In ceea ce ma priveşte, am fost cercetat penal pentru 'informaţii privilegiate', de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol.

Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai tarziu, la 120 lei, numarandu-ma printre cele cateva mii de persoane care au cumparat. Mai tarziu, am vandut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o treime mai mic. In urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi in scris, unora dintre noi, cei implicaţi in achiziţionarea acţiunilor pe bursa, ca prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost intrebaţi daca dorim sa uzam de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat ca nu şi ca dorim sa ne judecam pana la capat.

In urma cu circa doi ani s-a dat o sentinţa de achitare. Conform instanţei, eram toţi nevinovaţi. Motivarea a fost redactata abia dupa aproape un an.

In acest an Procuratura a facut apel şi am fost din nou judecaţi. In ceea ce ma priveşte, nu am invocat, in niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţa a facut-o insa. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanţei ca constate ca faptele s-au prescris. Eu, prin aparatorul meu, am solicitat ca procesul sa se judece, sa se constate ca sunt nevinovat, confirmandu-se astfel decizia primei instanţe.

Astazi am aflat ca sunt condamnat, astfel incat ma pregatesc pentru a ma duce la penitenciar. Incepand de maine, voi fi dincolo. Şi voi incerca sa ma adresez de acolo, cand şi cum voi putea, opiniei publice”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.