Inchisoare pe viata pentru criminalul in serie de la Calarasi...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.03.2016 17:30 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Tribunalul Calarasi a hotarat condamnarea inculpatului STRUNGARU IONUT ARTUR la pedeapsa detentiunii pe viata sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat, viol si violare de domiciliu, prin Sentinta penala nr. 153 din 8 octombrie 2015.
Totodata, instanta a dispus fata de acesta interzicerea pe o perioada de 5 ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b Cod penal ca pedeapsa complementara ( a/ dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; b/ dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), precum si, ca pedeapsa accesorie, in baza art. 65 Cod penal, interzicerea exercitiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b Cod penal, de la ramanerea definitiva si pana la terminarea executarii pedepsei.

STRUNGARU IONUT ARTUR a fost trimis in judecata de catre procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 30 iunie 2015 pentru doua fapte de omor savarsite, pe fondul consumului de alcool, asupra a doua persoane de sex feminin, in varsta de 82, respectiv 71 de ani, infractiuni comise in perioada 2008-2009, in localitatea de domiciliu din judetul Calarasi.

La data de 8 septembrie 2008, inculpatul Strungaru Ionut - Artur a consumat bauturi alcoolice la un balci organizat in municipiul Calarasi.
In cursul serii s-a intors in localitatea de domiciliu, satul Rasa, comuna Gradistea, situata in judetul Calarasi, unde a continuat sa consume bauturi alcoolice.
In timpul noptii, a luat decizia sa intre in locuinta victimei P.N. (in varsta de 82 de ani), consateana de-a sa, cunoscand faptul ca aceasta locuieste singura.
Astfel, a intrat in curte prin escaladarea gardului de la strada si apoi a patruns in casa, fortand una din usile de acces cu umarul si piciorul si tragand, totodata, de clanta. In contextul actiunii de fortare a usii, clanta din exterior s-a rupt, fiind gasita a doua zi in curte.
Inculpatul a cautat bani sau alte valori in prima camera, dupa care a trecut in camera in care victima dormea.
S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii in fata si a somat-o sa-i spuna unde tine banii.
Neprimind un raspuns satisfacator, inculpatul a continuat sa loveasca victima in zona fetei si a coastelor.
Pentru a-i atenua tipetele, acesta i-a pus perna peste fata, iar la un moment dat i-a aplicat un calus improvizat, scop in care a folosit furoul acesteia.
Inculpatul a dezbracat victima de lenjeria intima si a violat-o.
Dupa consumarea raportului sexual, banuind ca victima l-ar putea recunoaste, inculpatul a continuat sa o loveasca pana cand aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, dupa care a lasat cadavrul ascuns partial sub pat.
Ulterior, inculpatul s-a spalat de sange la o fantana din apropierea domiciliului sau, dupa care s-a culcat, iar a doua zi a ars hainele purtate la comiterea faptei, in curtea casei.
Potrivit Raportului de expertiza medico-legala intocmit in cauza, moartea numitei P.N. a fost violenta, ea s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutiva unui traumatism cranio-cerebral cu fractura de piramida nazala.

In seara de 8 mai 2009, inculpatul Strungaru Ionut - Artur s-a deplasat la un bar din localitatea de domiciliu  pentru a viziona un meci de fotbal, care a inceput la ora 21.00.
A consumat bauturi alcoolice, iar cu cateva minute inainte de pauza s-a deplasat la locuinta victimei M.N. (in varsta de 71 de ani), despre care stia ca locuieste singura.
A patruns in casa prin escaladarea gardului si fortarea usii de acces, dupa care a cautat bani in prima camera.
In continuare, s-a deplasat in camera in care victima dormea cu televizorul pornit. Avand in vedere ca victima s-a trezit si a inceput sa tipe, inculpatul a lovit-o in cap cu o sapaliga luata de la fata locului, iar apoi a intrebat-o unde se gasesc banii.
Intrucat victima i-a spus in mod repetat ca nu are bani, inculpatul a continuat sa o loveasca in zona capului, cu sapaliga si cu un ciocan gasit in camera.
Inculpatul a adunat covoarele existente in doua camere si le-a asezat deasupra victimei, dupa care le-a dat foc.
Si-a insusit telefonul mobil apartinand acesteia, iar pe traseul de iesire din casa a observat o butelie de gaz sigilata.
A desfacut sigiliul si a dat drumul la gaz, in ideea producerii unei explozii.
Ulterior, s-a intors la barul de unde plecase si a mai comandat bauturi alcoolice.
A doua zi a aruncat hainele pe care le-a purtat cu ocazia comiterii faptei, iar telefonul mobil sustras l-a aruncat in WC-ul sapat in curtea unei familii din aceeasi localitate.
Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza a concluzionat ca moartea numitei M.N. s-a datorat socului combustional, consecinta unor arsuri prin flacara urmate de carbonizare cvasitotala a victimei; leziunile traumatice care au dus la deces s-au produs prin flacara si nu sunt specifice unei explozii.

###

Şi asta s-a intamplat dupa ce Tribunalul din Calarasi l-a condamnat pe Strungaru Ionut - Artur, in 2010, la 20 de ani inchisoare si sase ani interzicerea drepturilor electorale, tot pentru... omor calificat, viol si violare de domiciliu.
In seara de 28 martie 2009, pe cand avea 21 de ani, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, inculpatul Strungaru Ionut Artur a patruns, prin escaladarea gardului, in curtea locuintei numitei G.M. (din localitatea Gradistea, judetul Calarasi), in varsta de 81 de ani, si a fortat usa de la casa acesteia si a surprins-o pe victima in timp ce dormea. 
Dupa aplicarea mai multor lovituri cu pumnii si picioarele in diverse zone ale corpului, manevre prin care si-a asigurat controlul asupra victimei, inculpatul a intretinut raporturi sexuale cu aceasta. 
Dupa consumarea acestor acte, inculpatul a transportat victima, aflata in viata, din locuinta in curte, unde a aruncat-o in putul fantanii...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.