INCREDIBIL. MINISTERUL EDUCATIEI PSD va pedepsi elevele care au filmat PROFESORUL de RELIGIE masturbandu-se!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.02.2018 22:07 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Concluziile intalnirii dintre ministrul Valentin Popa şi echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, respectiv a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copsa Mica:

”Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, s-a intalnit in cursul serii de vineri, 2 februarie, cu echipele de conducere ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi ale Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copsa Mica. Discuţiile au vizat cazul in care este implicat un profesor cu un comportament inadecvat faţa de elevii sai.

In cadrul intrevederii, au fost analizate documentele şi elementele referitoare la cazul menţionat şi au fost discutate toate aspectele pe care le implica acesta. Concluziile sunt prezentate mai jos.

Indiferent de rezultatul anchetei Poliţiei, care este in derulare, este limpede ca profesorul in cauza a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstanţele - inclusiv posibile afecţiuni - care l-au produs). Ora de curs nu se desfaşura in condiţii normale, demisia profesorului reprezentand doar o prima acţiune fireasca in contextul dat.

Dupa o analiza atenta, este limpede ca şi elevele care au filmat şi ulterior au difuzat imaginile indecente au ales o soluţie incorecta, cu atat mai mult cu cat cunoşteau şi chiar semnasera Regulamentul liceului. Trauma episodului indecent poate sa existe, insa aceasta nu explica faptul ca ele au filmat şi apoi au facut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuţiei cu dirigintele clasei, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autoritaţi. Este de menţionat ca atat reprezentantul elevilor in Consiliul Clasei, cat şi reprezentantul elevilor in Consiliul de Administraţie, au propus sancţionarea elevelor.

In ceea ce priveşte faptul ca diriginta clasei nu a fost sancţionata, aceasta fiind suspectata de incercarea de a muşamaliza cazul, s-a constatat ca ea a aflat despre incident in acelaşi timp cu conducerea liceului şi nu exista declaraţii sau fapte care sa o acuze.

Pana in aceasta etapa, ministrul Educaţiei ţine sa precizeze ca structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sancţionarea elevelor fiind votata succesiv de catre Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral şi apoi de Consiliul de Administraţie al liceului.

Se aşteapta finalizarea anchetei Poliţiei.

In contextul unui astfel de caz, avand in vedere faptul ca reprezentanţii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copsa Mica şi-au manifestat clar dorinţa in acest sens, este limpede ca in spaţiul public se poate redeschide subiectul introducerii camerelor de supraveghere in şcoli. Ministrul Valentin Popa considera insa ca, asupra acestui subiect, nu trebuie luata o decizie de la „centru”. Aşadar, toate cadrele didactice, impreuna cu parinţii şi elevii, sunt invitate sa analizeze daca este oportuna introducerea camerelor de supraveghere şi in salile de curs (pe langa cele deja prezente pe holuri şi in curţile interioare).

Menţionam ca o astfel de masura poate sa conduca la o mai buna disciplina in orele de curs şi la o mai mare siguranţa in şcoli, cu rezultate bune, spre exemplu, şi in combaterea unor fenomene precum bullying-ul, dar poate şi sa inhibe manifestarea libera a profesorilor şi a elevilor”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.