INCREDIBIL. Tu ai calculat?... Un ROMAN munceste mai mult pentru un STAT INEFICIENT decat pentru FAMILIA LUI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.02.2018 14:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Cristian Paun:

”Dragilor, acum ca puteti vedea contributiile totale pe salariu (CAS - 25% si CASS - 10%) va provoc sa faceti 2 exercitii simple:

- Luati suma lunara aferenta contributiei dumneavoastra la pensie si apoi adunati-o luna de luna vreme de 35 de ani x 12 luni intr-un depozit bancar pentru care primiti pe an o dobanda medie de 3-5%. Dobanda primita pe ce ati depus deja o capitalizati. Vedeti ce suma ar trebui sa aveti in acel depozit bancar dupa 35 de ani. Luati speranta de viata medie (diferita la barbati si la femei) si vedeti ce pensie lunara ar trebui sa primiti daca banii s-ar acumula intr-un depozit bancar daca ea nu s-ar duce la bugetul de stat. Impartiti venitul dumneavoastra din salariu la venitul mediu si vedeti cate puncte de pensie corespund venitului actual. Aflati cat este punctul de pensie. Inmultiti punctele dumneavoastra cu aceasta valoare. Aflati ce pensie va da statul azi la ce cotizatie aveti lunar. Va da cu plus? Cu cat in minus? Liberalizam / privatizam si noi ceva sau doar "Coruptia ucide!" si... cam atat!

- Luati suma lunara aferenta contributiei la sanatate si comparati-o cu costul lunar al unui abonament FULL la un spital privat.

Ce obtineti?

Sa mai aud acum vreun sindicalist sau socialist ca sunt mici contributiile pe munca in Romania. 45% din salariu merge la STAT! La el se adauga TVA de 19%, taxele locale, acciza, supra-acciza si toate taxele nevazute ale acestui stat ineficient (costul planetarei cand dau cu masina in groapa mergand la ANAF sa imi platesc impozitele)”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.