INCREDIBIL! Un pescar de la Galati a sapat in pamant un tunel de 40 metri!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.05.2015 17:22 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Politisti ai Inspectoratului Judetean de Politie Galati au efectuat mai multe perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de comiterea unor delicte piscicole.

In urma unei perchezitii efectuata la domiciliul unui barbat, in varsta de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judetul Galati, politistii au descoperit un tunel construit de catre acesta, incepand cu anul 2009, si sapte unelte de pescuit de tip plasa monofilament, in lungime totala de 320 metri.

Tunelul facea legatura intre curtea locuintei celui in cauza si comunica cu malul lacului de acumulare Ciuslea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret.
Tunelul a fost sapat in pamant, pe o lungime de aproximativ 40 metri, avea inaltimea de 2 metri si o latime de 1,2 metri, fiind, totodata, prevazut si cu sistem de iluminare.
La ieşire, avea construita o usa din fier incastrata in beton, asigurata cu zavoare pe partea interioara.
Pe lungimea tunelului construit, in doua lacase s-au gasit o barca de pescuit gonflabila, lansete si o camera de tractor improvizata ca pluta.
Uneltele de pescuit si ambarcatiunea gasite au fost ridicate, in vederea confiscarii.


Din cercetarile efectuate de politisti  a rezultat ca barbatul ar fi obişnuit sa monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apa al barajului de acumulare Ciuslea-Movileni, iar spre dimineata le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfasurand-o pe timp de noapte.
Cel in cauza folosea acest tunel atat ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cat si ca mod de acces rapid la luciul de apa, capatul tunelului fiind situat intr-o zona inaccesibila persoanelor si ascuns de vegetatie abundenta.
Echipamentele depistate in tunel erau folosite la deplasarea pe apa, dupa care acestea erau introduse in tunel.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.