Ion ILIESCU si Adrian NASTASE n-au fost KAGHEBISTI! Nici Ilie SARBU!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.06.2016 19:42 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Victor Ponta:

”Discutand şi cu alţi jurişti experimentaţi am ajuns toţi la aceeaşi concluzie: decizia de azi a CCR e raţionala şi echilibrata - nu opreşte in niciun fel lupta anticorupţie, dar limiteaza abuzurile produse prin analizele de oportunitate!
De ani de zile toţi oamenii raţionali (nu securiştii şi kaghebiştii cu mentalitate de Macovei sau Pruna) spun ca trebuie sancţionate faptele care ţin de legalitate, nu de oportunitate! Legalitatea e treaba magistraţilor - oportunitatea funcţionarului sau a omului politic care raspunde politic nu penal! Altfel totul se transforma in abuz şi orice faci (fara a incalca nicio lege) devine pasibil de interpretare dupa 1 an sau dupa 10 ani!
Deci daca ai incalcat cu buna ştiinţa o lege care spune ce trebuie sa faci şi sa nu faci - eşti pasibil de raspundere penala (dar trebuie aratata prevederea legala)! Daca nu ai incalcat nicio lege, oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciata de un procuror! Punct.
Caz tipic - dosarul lui Titus Corlaţean! Nu scrie in nicio lege cate secţii de vot trebuie sa fie in strainatate, putea legal sa faca oricate considera oportun (şi a facut un numar identic ca in 2009, cand nu a fost nicio problema)! In final s-a dovedit ca decizia a fost defectuoasa ca au fost cozi in anumite secţii (ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru ca am pierdut alegerile din aceasta cauza). Corlaţean a raspuns politic prin demisie, dar nici nu a incalcat o lege, nici nu a avut vreo intenţie criminala (ca mi-a facut mie rau deşi evident ca nu voia asta)! Clar şi simplu!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.