Italia: Romanii iau 60 de euro pe fiecare carcasa de caine predata!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.11.2013 00:41 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Iata un articol aparut in publicaţia din Italia, Gazeta Romaneasca, şi despre ce se intampla la Milano, unde se protesteaza impotriva ”nebuniei colective” care a cuprins Romania şi unde romanii primesc 60 de euro ca recompensa pentru fiecare carcasa de ... caine care este predata!...

Gazeta Romaneasca / Milano, animalisti in greva foamei la consulat: "Romanii iau 60 de euro pe fiecare carcasa de caine predata"

Militantii pentru drepturile animalelor au anuntat ca au inceput din 28 octombrie o greva a foamei in fata consulatului roman din Milano. Animalistii au instalat un cort in piazzale Lotto, langa sediul consulatului, in care fac greva foamei cu randul, cate 24 de ore fiecare.

«Protestul nostru - a explicat la ANSA Giovanni Porta, activist de la "Les Chiens de Rues Italia", in greva foamei din 28 octombrie seara - vrea sa-si aduca contributia pentru oprirea uciderii cainilor.»
«Exterminarea cainilor vagabonzi in Romania - spun activistii, aratand fotografii si pancarte cu masacrele - a devenit de mai mult timp o nebunie colectiva. Este prevazuta chiar si o recompensa de 60 de euro pentru oricine preda o carcasa. Cursa pentru exterminare si pentru castiguri facile - incheie activistii - face sa se ia in vizor chiar si cainii cu proprietar.»

Giovanni Porta mai afirma: «Protestam astfel impotriva monstruoasei decizii a presedintelui Basescu si a parlamentarilor sai, care alimenteaza o nebunie colectiva. De la vanatori de caini la cetateni privati violenti si sadici s-a autorizat spanzurarea, eviscerarea, jupuirea de vii si uciderea cu rangi a cainilor vagabonzi in schimbul unei sume de 60 de euro platita oricui preda o carcasa», explica Giovanni, «cand sterilizarea unui maidanez acolo ar costa 25 de euro. Astfel au fost luati in vizor si cainii cu proprietar, dupa cum denunta in mod continuu cronicile locale.
Intentionam pe langa aceasta sa ne exprimam solidaritatea fata de foarte numerosii cetateni romani contrari masurii, ingrijorati si dezamagiti de ceea ce se intampla.»

Asadar, agentia ANSA scrie ca romanii duc carcase de caini la autoritati, pentru care iau cate 60 de euro. Au inceput sa ia si caini cu stapan.
Potrivit site-ului quotidiano.net, intr-o seara, Giovanni Porta, activist care inca de la inceput a aderat la greva foamei, a acuzat o stare de rau si a fost dus la spital pentru verificari: "Scadere ponderala si probleme cu tensiunea", au scri medicii in referatul medical. La scurt timp dupa, Porta a revenit in strada pentru a continua protestul.
Dupa 10 zile de protest, activistii au reusit sa fie primiti, dar nu de consulul George Gabriel Bologan caruia i-au cerut o intalnire, ci de un functionar consular, ceea ce nu prea le-a convenit.

Mai mult, nu au fost multumiti de faptul ca functionarii le-au spus ca ei nu au informatii despre "masacre": "In mod incredibil, ne-au supus ca nu suntem bine informati despre ceea ce se intampla in tara lor", povesteste un activist care participa la protest, explicand cum in Romania de mai mult timp sunt multi cetatenii care spanzura, jupoaie de vii si ucid cu rangi orice caine il intalnesc in calea lor, din vina unei recompense de 60 de euro platita de oricine preda carcasa unui animal.
Protestatarii insista cu recompensa de 60 de euro pe care "cetatenii romani" i-ar lua atunci cand predau la stat carcasa unui caine. Dezinformarea continua.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.