Kelemen Hunor: Daca ne vor invinge, se va instaura Canaanul....

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 15.03.2015 15:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Din discursul preşedintelui UDMR Kelemen Hunor, fostul ministru al Culturii in Romania, rostit cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni - 15 martie 2015:

”Nimic nou pe frontul de est, am putea spune. In acest colţ estic al Bazinului Carpatic şi astazi purtam o lupta zilnica pentru libertate, egalitate şi fraternitate. Fiindca unii chiar şi astazi, cu 25 de ani dupa colapsul regimului comunist, incearca sa ne interzica sarbatorile in spaţiile publice, incearca sa impiedice prin interdicţii organizarea comemorarilor, ne interzic sa ieşim in strada pentru a celebra momentele importante pentru comunitatea noastra.

Pe aceştia i-am putea considera urmaşii demni ai strategilor ţarişti şi imperialişti fiindca, dupa 25 de ani de la prabuşirea comunismului, au interesul de a ne priva de folosirea limbii noastre materne, de a subjuga steagul, imnul şi simbolurile comunitaţii noastre, vor sa ne priveze de şcolile noastre, de cultura noastra şi de tot ce este mai important in viaţa unui om, a unei comunitaţi, a unei naţiuni: fundamentul identitaţii naţionale. De parca am trai inca in secolul al XIX-lea, ei lupta impotriva comunitaţii noastre şi considera, intr-un mod pe deplin eronat, ca daca ne vor invinge, se va instaura Canaanul”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.