Lasati in urma dorinta de razbunare. Viata merge inainte!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.11.2015 12:08 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adrian Nastase:

”Ceea ce este cumplit, in tragedia incendiului de la Clubul Colectiv, este caracterul sau de continuitate a durerii. Mortii, care se adauga in fiecare zi, ne tin prizonieri intr-o situatie fara iesire. Nu este vorba numai de suferinta rudelor sau a prietenilor ci de starea de neputinta a intregii tari, privind sfarsitul inexorabil al celor aflati in stare critica in diferite spitale din tara si – acum – din strainatate. Solidaritatea noastra nu poate sa stearga lacrimile celor care se afla la granita dintre viata si moarte. Am luat legatura, zilele trecute, cu un prieten din Canada care imi vorbise despre un tratament modern pentru regenerarea pielii in cazuri pentru arsi. Din pacate, desi medicii canadieni respectivi s-au oferit sa vina si sa doneze „plasturii” respectivi, am inteles ca ar fi trebui mai intai omologati in Romania, asa ca…

In situatii de criza politica, este nevoie de coordonare, de conducere unitara si, pe de alta parte, este nevoie sa se obtina  increderea populatiei ca situatia este sub control, ca lucrurile merg in directia cea buna. In conditiile actuale, cu un guvern demisionar,  cu un CSAT nefunctional (din acest motiv), cu partide paralizate, cu o explozie de „societati civile” si de „agenti de influenta”, interni sau externi, se lasa camp liber unor scenarii periculoase. Cred, de aceea, ca formarea, cat mai curand, a unui nou guvern care sa actioneze cu toata autoritatea este un imperativ national. Stiu ca unii sunt precauti si vor sa se pre-pozitioneze pentru alegerile de anul viitor. Cred insa ca prioritar este sa nu se creeze anarhie sau sa se dezvolte terenul pentru curente politice extreme.

Am adaugat o fotografie cu taurasul  care s-a nascut, zilele astea, la Cornu.  Am vrut sa subliniez, inca o data, ceea ce, de fapt, stim cu totii: viata merge inainte. Si trebuie sa ne obisnuim cu asta. Lasam in urma, durere, suferinta, regrete, dorinta de razbunare. Trebuie sa continuam sa speram si sa credem in destinul nostru, inclusiv in destinul nostru comun”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.