Lume, lumeee!... Un milion de lei pentru poporul fiscal!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.06.2015 10:11 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale va fi organizata duminica, 28 iunie a.c., ora. 17.
La aceasta extragere vor participa bonurile fiscale emise in perioada 29 martie – 31 mai 2015.
Fondul de premiere pentru aceasta extragere ocazionala este de 1.000.000 de lei, urmand a fi acordate maximum 100 de premii.

Selecţia caştigatorilor va fi realizata in doua etape.
Astfel, duminica, 28 iunie a.c., Loteria Romana va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna luna, ziua şi valoarea bonurilor caştigatoare in prima etapa de selecţie.
Dupa centralizarea bonurilor caştigatoare, va fi organizata cea de a doua extragere, determinarea celor 100 de bonuri caştigatoare.

Detalii despre prima etapa de selecţie a caştigatorilor Loteriei bonurilor fiscale, organizata in data de 28 iunie 2015

Incepand cu ora 17, va fi organizata prima parte a extragerii ocazionale a Loteriei bonurilor fiscale, in studioul TV al Loteriei Romane.
Extragerea este publica şi va putea fi transmisa, in direct, de catre toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.
Extragerea din 28 iunie a.c. va avea trei etape, dupa cum urmeaza:
# etapa I: se va extrage o bila, reprezentand luna emiterii bonului;
# etapa II: se va extrage o bila, reprezentand ziua emiterii bonului;
# etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentand valoarea bonului.
Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF) şi al C.N. „Loteria Romana” (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile.
La aceasta extragere participa toate bonurile fiscale emise in perioada 29 martie – 31 mai 2015, fara a fi necesara inregistrarea prealabila a acestora intr-o baza de date.

Extragerea va fi realizata cu urnele şi bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto.
Totodata, extragerea va fi organizata in prezenţa unei comisii de tragere formata din cate un reprezentant al MFP, ANAF şi CNLR, iar bilele şi urnele vor fi verificate in prezenţa comisiei inainte de extragere.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal caştigator emis in perioada 29 martie – 31 mai 2015, alaturi de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscala din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.
Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat caştigator doar daca indeplineşte cumulativ condiţiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numarul de ordine).
Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale caştigatoare in prima etapa de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un numar unic de inregistrare.
Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare al bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile MFP şi ANAF.
In acest mod, fiecare persoana care a depus o cerere de inregistrare, va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare.

In situaţia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este imparţit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitaţii bonurilor caştigatoare.
Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depaşirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de caştigatori.

Detalii despre a doua etapa de selecţie a caştigatorilor in cadrul Loteriei bonurilor fiscale

In cazul realizarii celei de a doua etape de selecţie in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii.

Extragerea va fi efectuata cu urnele CN „Loteria Romana”, intr-o noua extragere televizate, care va fi anunţata ulterior.
Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul caştigator şi, totodata, baza de referinţa la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal caştigator.
Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selecţie se depaşeşte numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar caştigator din lista este dat de diferenţa dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinţa si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege.
In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind caştigatoare, sunt eliminate din lista.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale caştigatoare, acestea vor fi centralizate şi transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" şi verificarea autenticitaţii bonurilor fiscale caştigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.