MAFIA PSD a primit... sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face! Dupa doua guverne PSD esuate...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.01.2018 18:56 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei:

„Buna seara!

Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea Prim-ministrului. Astazi, toata ziua, am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor.

Dar am reuşit ieri, aseara, astazi, intre intalniri, sa ascult şi opiniile oamenilor simpli, sa citesc mesaje inclusiv pe reţele de socializare.

Sunt foarte multe opinii şi foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica interna a Romaniei. Sunt multe argumente legate de politica externa şi de securitate a Romaniei.

Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente, şi le-am cantarit, fiindca acum trebuie sa decid. Dar ce fel de decizie este aceasta, pe care trebuie sa o iau?

In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constituţia şi cu deciziile Curţii Constituţionale in materie de desemnare. Şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara.

In Parlament, dupa consultari, imi este foarte clar – PSD dispune de o majoritate. Şi atunci, cantarind toate argumentele, ţinand cont de situaţia concreta din Parlament, am decis sa dau PSD inca o şansa şi sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila.

Dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari aşteptari, şi eu am mari aşteptari. PSD a promis, şi in campania electorala, şi dupa campanie lucruri importante.

PSD a promis salarii, pensii, şcoli, manual, spitale, infrastructura, dar pana acum prea puţin s-a realizat. Acum, PSD trebuie sa dovedeasca ca ceea ce a promis, face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost caştigate de PSD, doua guverne PSD eşuate. Acum, primesc şansa de a dovedi ca ştiu ce vor şi ştiu cum se face.

In continuare, invit pe toţi cei implicaţi in procedura sa se mobilizeze şi sa lucreze repede şi bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata şi noul guvern sa se apuce de treaba şi sa rezolve problemele, mai degraba decat sa le incurce.

Va doresc o seara buna!”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.