Mai putine bilete de tratament balnear (ca in 2016!) prin Casa Nationala de Pensii Publice

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.03.2017 17:33 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a stabilit, prin Hotarare de Guvern, atat numarul biletelor de tratament balnear acordate prin unitatile de tratament balnear care aparţin Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2017, cat şi faptul ca, pe langa acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici interesaţi.  
De asemenea, actul normativ reglementeaza modul de acordare, distribuire si decontare a acestora.

Astfel, pentru anul in curs, in unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice se asigura un numar de 56.394 de locuri.
Biletele de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durata de 16 zile.
Preţul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masa şi 12 zile de tratament.

La numarul de bilete de tratament acordate prin unitaţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se adauga numarul de locuri la tratament balnear ce urmeaza sa fie contractate cu alţi operatori economici interesaţi, in limita sumelor prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.
Cu aceasta destinaţie, in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 au fost alocate peste 319 milioane de lei.
Numarul total de locuri la tratament balnear se va stabili in urma finalizarii procedurii de achiziţie, respectiv dupa atribuirea contractelor, in funcţie de preturile ofertate pe bilet de operatorii economici interesaţi.
Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.
Persoanele indreptaţite pot beneficia de un singur bilet de tratament in perioada unui an calendaristic.
Casa Nationala de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii şi deconteaza costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2017.

In anul 2016 a fost asigurat un numar de 59.641 de biletele de tratament balnear prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).
In anul 2016 s-au contractat, in total, 234.880 de bilete de tratament balnear.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.