Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca cine minte: Victor Ponta sau Klaus Iohannis?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.07.2015 13:28 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţiile Zilei

Victor Ponta:

"Domnul Oprea, ca intotdeauna, a fost un om serios. A vorbit ceva, s-a ţinut de cuvant, şi-a asumat responsabilitatea. Din pacate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu domnul Iohannis, care, de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, celalalt preşedinte al Romaniei, am auzit ca nu e de acord. Decizia mea e foarte clara: marim salariile la demnitari cand le marim la toţi bugetarii"...

Klaus Iohannis:

”In legatura cu tema salarizarii demnitarilor, dezbatuta in aceste zile, vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: in ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul aceasta tema, la iniţiativa acestuia. Subscriu ideii ca remuneraţia demnitarilor trebuie sa reflecte importanţa lor in stat şi ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonaţi. Aceasta este o chestiune de principiu.
Inţeleg şi reacţia oamenilor care aşteapta performanţa din partea demnitarilor, dupa cum cred ca o asemenea masura trebuie in timp corelata cu reaşezarea intregului sistem de salarizare.
In rest, in ceea ce priveşte modalitaţile de realizare a acestui principiu, ele revin in sarcina Guvernului şi Parlamentului.
Nu pot sa accept insa ideea ca un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul işi propune sa revina asupra ei. Aceasta ar fi o lipsa de coerenţa a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern funcţional”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.