Medic roman, in stafful european de obstetrica si ginecologie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.12.2011 10:22 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Prof. dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, a fost ales ca Membru Executiv în Biroul Bordului European şi Colegiului de Obstetrică şi Ginecologie (EBCOG), secţiune a Uniunii Europene a Medicilor Specialişti (UEMS).

“Pentru Colegiul Medicilor din România este extrem de important să fie membru activ al acestei organizaţii pentru că ea reprezintă nivelul coordonator al specialităţii de Obstetrică Ginecologie la nivel european şi este o secţiune a UEMS, din care CMR este membru activ. Este, de asemenea, important şi util din punct de vedere al Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România. UEMS coordonează formarea profesională în timpul rezidenţiatului şi după rezidenţiat, educaţia (dezvoltarea) profesională continuă, organizează pregătirea de formatori, supraveghează şi observă la nivelul demografiei medicale inter-state şi în interiorul specialităţii şi este un interlocutor din punctul de vedere al acestei specialităţi cu oficialii europeni. De asemenea, EBCOG reprezintă interlocutorul regional al structurilor profesionale mondiale şi promovează standardele de conduită în specialitate pentru siguranţa femeilor”, a declarat prof. dr. Vlad Tica.
Preşedintele proaspăt ales al organizaţiei este din Italia, trezorierul este din Danermarca, iar membrii Biroului Executiv din Norvegia, Grecia, Estonia şi România.
EBCOG şi-a început activitatea în 1996 în urma unei fuziuni între Bordul European de Ginecologie şi Obstetrică şi Colegiul de Obstetrică şi Ginecologie.
Obiectivul organizaţiei este de a îmbunătăţi sănătatea femeilor şi a copiilor şi de a promova cele mai bune standarde profesionale în obstetrică-ginecologie din toate ţările membre.
EBCOG numără în prezent 39 de ţări membre.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.