Mesaj de la Guvern catre toti incompetentii si ignorantii

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.08.2013 20:24 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

România a încasat peste 1,46 miliarde de euro de la Comisia Europeana în primele şapte luni din 2013 din Fondul de Coeziune.
Din aceştia, sectorul public a încasat 876 milioane euro.
Guvernul Romaniei face câteva precizări despre stadiul absorbţiei fondurilor europene, ca răspuns la afirmaţii false făcute în spaţiul public de către persoane... incompetente şi ignorante.
Astfel, Comisia Europeana a rambursat României fonduri în valoare de peste 1,46 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, adică echivalentul a aproximativ 6,5 miliarde de lei.
În luna iulie a.c., valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate de Comisie a fost de peste 730 de milioane de euro.
Beneficiari ai fondurilor europene sunt şi în sectorul privat (companii, ONG-uri) şi în sectorul public (administraţie publică centrală şi locală).

În bugetul general consolidat se includ doar sumele aferente sectorului public.
Sectorul public a încasat 876 milioane euro (aproximativ 3,8 miliarde lei) - suma reflectată în datele publicate de MFP privind execuţia bugetară pe primele 7 luni.
Diferenţa până la 1,46 miliarde euro a fost încasată de sectorul privat.
Sumele aferente sectorului privat se regăsesc în situaţiile financiare ale acestuia, precum şi în balanţa de plăţi a României şi nu în bugetul general consolidat.
Mai mult, până la 28 august 2013 sectorul privat a încasat suplimentar de la Comisia Europeană peste 1,1 miliarde euro pentru agricultură.
Înainte de a confunda sectorul public cu sectorul privat şi de a induce în eroare opinia publică, Guvernul subliniaza ca este bine să fie cunoscute regulile europene de raportare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.