METEO. PROGNOZA pe REGIUNI GEOGRAFICE pentru urmatoarele doua SAPTAMANI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.08.2017 14:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 07 AUGUST – 21 AUGUST 2017

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
In prima zi a intervalului de prognoza vremea se va raci semnificativ, valorile termice diurne se vor apropia de cele specifice perioadei, iar media lor, pe intreaga regiune, va fi de 30 de grade. Pana in jurul datei de 10 august se va incalzi din nou, astfel ca media maximelor va atinge 38...39 de grade. In urmatoarele doua zile temperaturile maxime vor scadea cu 10...11 grade, apoi se va incalzi, de la o medie a maximelor termice de 27 de grade in data de 13 august, pana la 33 de grade in ultima zi de prognoza. Media temperaturilor minime va oscila intre 18 şi 21 de grade. Pana in dimineaţa zilei de 13 august temperaturile minime vor scadea, iar media lor va fi de 15 grade, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.
Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicata in jurul datei de 7 august şi in intervalul 11-13 august.
CRISANA
Dupa o racire semnificativa a vremii, care se va produce in prima zi a intervalului de prognoza, vremea se va incalzi treptat, astfel ca maximele termice vor atinge, in medie, la mijlocul primei saptamani, 37...38 de grade. In urmatoarele doua zile se va raci, iar maximele diurne nu vor mai depaşi valori medii de 26...27 de grade. Pana la sfarşitul intervalului se va incalzi din nou, iar mediile vor ajunge la valori de 31...32 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii de la 14 grade in dimineţile de 13 şi de 14 august şi 21 de grade, in jurul datei de 11 august.
Vor fi posibile averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse in data de 7 august şi intre 11 şi 13 august.
TRANSILVANIA
In primele doua zile de prognoza media maximelor termice va fi de 30 de grade, apoi se va incalzi, astfel ca intre 9 şi 11 august va urca spre 34...35 de grade. Ulterior, pana in data de 13 august, media va scadea cu 8 grade, apoi va creşte din nou, uşor şi treptat, spre 31 de grade, in ultma zi a intervalului de prognoza. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pana spre sfarşitul primei saptamani, iar media lor va fi de 17...18 grade. Vor urma 2 zile, in care temperaturile nocturne vor scadea cu 4...5 grade, apoi nu se vor mai modifica seminificativ şi vor atinge valori in jurul a 13 grade.
Vor fi averse pe arii extinse la inceputul intervalului de prognoza şi in zilele de 12...13 august. In rest doar pe arii restranse vor fi posibile averse, in general slabe cantitativ.
MARAMURES
In prima zi a intervalului de prognoza vremea se va raci semnificativ, iar media valorilor termice diurne nu va mai depaşi 27 de grade. Ulterior, pana in data de 10 august, se va incalzi, astfel ca media maximelor va atinge 36 de grade. In urmatoarele 2...3 zile temperaturile maxime vor scadea cu 10...11 grade, apoi se va incalzi din nou, de la o medie a maximelor termice de 26 de grade, in data de 13 august, pana la 30...31 de grade in ultima zi de prognoza. Media temperaturilor minime va oscila intre 16 şi 19 grade in primele 5 zile, in urmatoarele doua va scadea cu aproximativ 5 grade, apoi va ramane relativ constanta.
Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi ridicata la inceputul intervalului şi in perioada 11-13 august. In rest ploi de scurta durata vor fi posibile izolat.
MOLDOVA
In primele doua zile de prognoza vremea se va racori, astfel ca in data de 8 august media maximelor va fi de 28 de grade, iar a minimelor de 18 grade. In continuare, pana in 11 august, se va incalzi, asfel ca maximele termice vor atinge, in medie, 34 de grade, iar minimele 19 grade. Va urma o scadere a temperaturilor, cu 6 grade pentru valorile maxime şi 3 grade pentru cele minime, pentru ca pana la finalul celei de a doua saptamani sa nu se mai inregistreze variaţii importante.
Vor fi averse pe arii relativ extinse in data de 7 august, in jurul datei de 12 august şi izolat in restul intervalului.
DOBROGEA
Atat valorile termice diurne, cat şi cele nocturne vor fi, in general, in scadere, pana in 13...14 august, cand media maximelor va ajunge la 29...30 de grade, iar a minimelor la 19 grade. Ulterior, pana la incheierea intervalului de prognoza, nu vor mai fi variaţii semnificative.
Vor fi condiţii pentru averse in primele zile ale intervalului de prognoza, in 13 august şi in jurul datei de 18 august.
MUNTENIA
La inceputul intervalului de prognoza valorile termice diurne vor scadea, iar media lor va atinge 33 de grade. In urmatoarele trei zile se va incalzi, astfel ca in jurul datei de 11 august, media maximelor termice va fi de 36 de grade. Vor urma doua zile de racorire a vremii, astfel ca in 13 august temperaturile maxime vor fi in medie de 30 de grade. Pana la sfarşitul celei de a doua saptamani va avea loc un nou proces de incalzire, astfel ca maximele termice vor ajunge la o medie de 34 de grade. Temperaturile minime, in general, vor fi in scadere, de la o minima de 21 de grade in prima dimineaţa, pana la 17 grade in ultimele.
Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare in primele doua zile de pronoza şi in 12 şi 13 august.
OLTENIA
Pana spre sfarşitul primei saptamani media temperaturilor maxime va avea variaţii intre 34 şi 36 de grade, iar a minimelor se va situa in jurul valorii de 21 de grade. Vor urma doua zile de racorire, apoi din nou o creştere treptata de la o medie a valorilor maxime de temperatura de 29 de grade in data de 13 august, pana la 34 de grade in 20 august. Temperaturile minime se vor situa, in medie, intre 17 şi 21 de grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare in primele doua zile din interval şi in 12...13 august.
LA MUNTE
Media valorilor termice diurne se va situa intre 22 şi 26 de grade pana in jurul datei de 11 august, apoi va fi in scadere. Temperaturile minime nocturne se vor incadra intre 10 şi 16 grade.
Averse vor fi aproape in fiecare zi, dar mai ales in primele doua zile ale intervalului de prognoza şi in 12...13 august.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.