Mica coruptie din Romania in pericol! Guvernul a mai tiparit un ghid de informare pentru cetateni!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.09.2015 17:20 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Direcţia Generala Anticorupţie a realizat un Ghid de informare pentru cetaţeni in relaţia cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, ghid ce pune la dispoziţia cetaţenilor, intr-o forma centralizata, informaţii de ordin legislativ şi instituţional.

Primul Raport anticorupţie al Comisiei Europene, dat publicitaţii in februarie 2014 pentru toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, arata ca, in Romania, mica corupţie ramane o problema semnificativa, chiar daca s-au inregistrat rezultate pozitive in ceea ce priveşte cazurile de corupţie la nivel inalt.
Corupţia sporeşte lipsa de incredere a cetaţenilor in instituţiile şi autoritaţile statului şi intareşte convingerea acestora ca reprezentanţii lor nu sunt suficient de transparenţi şi responsabili şi nici nu prioritizeaza interesul public al comunitaţii in orice acţiune ar intreprinde.
Ghidul prezinta principalele infracţiuni de corupţie ce pot fi savarşite atat de funcţionari cat şi de cetaţeni, prevazute de Codul Penal şi Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie cu modificarile şi completarile ulterioare.
Elaborarea acestui material vine in intampinarea nevoii cetaţenilor de a fi informaţi cu privire la acţiunile şi autoritaţile statului, urmarind facilitarea accesului la informaţie, creşterea gradului de incredere şi reducerea corupţiei birocratice şi administrative.

Ghidul are 161 de pagini şi cuprinde informaţii utile pentru cetaţeni in vederea obţinerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structura din cadrul MAI, prezentarea infracţiunilor de corupţie, documentele necesare in vederea eliberarii unui act administrativ specific fiecarei structuri, taxele aferente şi modalitaţile de plata, termene de eliberare etc., precum şi promovarea, pe fiecare pagina, a liniei telefonice gratuite a D.G.A. — 0800.806.806.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.