Modificari privind unele acte normative din domeniul social

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.03.2012 18:30 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat o hotărâre care modifică şi completează anexele nr. 1, 2 şi 6 la HG 57/2012. Hotărârea aprobată astăzi corectează deficienţele constatate în procesul de implementare a prevederilor unor acte normative privind acordarea de beneficii de asistenţă socială,respectiv venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Astfel, se introduce în formularele de cerere şi anchetă socială pentru solicitarea ajutorului social şi alocaţiei pentru susţinerea familiei o rubrică nouă destinată adresei unde se află efectiv beneficiarul, întrucât aceste ajutoare se acordă şi persoanelor care nu au domiciliu sau reşedinţă. 'De multe ori există neconcordanţe între adresa de domiciliu şi adresa de rezidenţă a solicitantului şi pentru clarificarea situaţiei a apărut această rubrică nouă', a explicat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În funcţie de adresa efectivă a solicitantului, se poate stabili agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială pentru stabilirea dreptului şi efectuarea plăţii ajutorului social.

De asemenea, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului, s-a stabilit o completare în formularul de cerere pentru solicitarea drepturilor prevăzute de OUG 111/2012, respectiv noile drepturi preluate din Legea 448/2006 care care vizează acordarea indemnizaţiei şi sprijinul lunar pentru familiile care au în îngrijire copii cu handicap în vârstă de până la 7 ani sau persoanelor cu handicap care au în îngrijire copii în vârstă de până la 7 ani.

Prin HG nr 57/2012 au fost modificate: Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat (aprobate prin HG 50/2011), Normele metodologice de aplicare a prevederilor a Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei (aprobate HG 38/2011), Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţelor de urgenţă 148/2005 şi 111/2010 care reglementează acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.