Moneda din aur cu Crucea de la Garvan - Dinogetia

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.12.2011 15:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Banca Naţională a României a pus în circulaţie, în scop numismatic, o monedă din aur cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn – Dinogetia.

Caracteristicile monedei sunt următoarele: Valoare nominală: 10 lei; Metal: aur; Titlu: 999‰; Formă: rotundă; Diametru: 13,92 mm; Greutate: 1,224 g; Calitate: proof; Cant: zimţat.
Avers: inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, stema României, valoarea nominală „10 LEI“; reprezentarea unei părţi a lanţului de prindere a crucii de la Garvăn - Dinogetia şi a piesei de închidere şi anul de emisiune „2011“.
Revers: reprezentarea crucii de la Garvăn - Dinogetia; inscripţia în arc de cerc „CRUCEA DE LA GARVAN - DINOGETIA“ , la exterior, circular, lanţul de care este prinsă crucea.


Moneda, ambalată în capsulă de metacrilat transparent, va fi însoţită de o broşură de prezentare a tematicii emisiunii, redactată în limba română, engleză şi franceză. Broşura include şi certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de exemplare.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn - Dinogetia este de 435,00 lei.
Moneda din aur cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn - Dinogetia are putere circulatorie pe teritoriul României.


Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedei din aur, din emisiunea numismatică cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn - Dinogetia, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.