Monica Macovei: Ce il leaga pe Victor Ponta de Ovidiu Tender?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.10.2014 21:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Monica Macovei:

”Actualul premier, preşedinte al PSD şi candidat la Preşedinţia Romaniei, l-a aparat in 2006, ca avocat, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu.

Deşi era parlamentar şi legea nu ii permitea sa pledeze ca avocat in cazuri de corupţie, frauda sau spalare de bani, in 2006 Victor Ponta a insistat sa imbrace roba şi sa il apere pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Tender fusese arestat preventiv pentru o frauda de peste 43 de milioane de dolari.

Avocatul Victor Ponta a fost chiar muştruluit de Inspecţia judiciara a CSM pentru ca a obstrucţionat justiţia in cazul Tender. Inspectorii CSM au stabilit ca avocaţii lui Tender, Gheorghiţa Mateuţ şi Victor Ponta, au incercat in iulie 2006 sa impiedice judecarea cererii DIICOT de prelungire a arestarii preventive a lui Ovidiu Tender in termenul legal de 30 de zile.

'Aparatorii inculpatului au recurs la toate caile posibile, fara a ţine cont ca, prin comportamentul lor, eludeaza legea, instiga la nerespectarea legii şi la incalcarea oricaror norme de deontologie profesionala', se arata in nota Inspecţiei judiciare.

Inspectorii au sesizat Baroul Bucureşti, insa lucrurile au ramas fara urmari. Pana la urma, judecatori nu i-au mai permis lui Ponta sa pledeze pentru Tender pe motiv de incompatibilitate şi a fost nevoit sa se retraga din proces.

Ovidiu Tender a sponsorizat in 2002 reuniunea de la Snagov a serviciilor secrete din ţarile NATO, organizata de fostul consilier prezidenţial Ioan Talpeş şi ofiţerul NATO, olandezul Willem Matser. Un an mai tarziu, Matser a fost arestat pentru spalare de bani proveniţi din traficul cu droguri columbiene”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.