N-ai platit impozitele? Nu-i nimic, mai sunt multi romani pe lista!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.03.2016 17:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a prelungit cu trei luni, respectiv pana la 30 iunie 2016, termenul pana la care contribuabilii pot plati impozitul/taxa pe cladiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia astfel de bonificaţia stabilita de catre consiliile locale pentru plata integrala a  acestor obligaţii.
Masura este inclusa intr-o Ordonanţa de Urgenţa aprobata in şedinţa Guvernului, prin care au fost aduse unele modificari Codului Fiscal.

Potrivit actului normativ, pentru anul 2016, primul termen de plata a impozitului/taxei pe cladiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport se prelungeşte de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016.

De asemenea, a fost prelungit cu doua luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, termenul pana la care persoanele fizice şi juridice care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie pana la 31 decembrie 2015, au obligaţia sa depuna o declaraţie in acest sens, insoţita de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autoritaţilor locale.

O alta modificare vizeaza prelungirea cu doua luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului pana la care persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinaţie mixta sau nerezidenţiala pot depune declaraţia privind destinaţia cladirii.
Tot cu doua luni, pana la 31 mai 2016 se prelungeşte şi termenul pana la care persoanele juridice pot depune declaraţia privind cladirile pe care le deţineau in proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabila a acestora.

Ordonanţa de Urgenţa va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.