Nastase la Rahova. Deocamdata.

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.06.2012 21:00 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Adrian Năstase a fost externat marţi seara din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi dus cu o ambulanţă la Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că nu există niciun impediment pentru ca Poliţia să pună în executare mandatul de încarcerare emis pe numele fostului premier.
Adrian Năstase a fost urcat pe targă în ambulanţă, era conştient şi a vorbit cu persoanele care l-au însoţit. El va fi internat în Spitalul Penitenciarului Rahova.
Ambulanţa a fost escortată de mai multe echipaje ale Poliţiei, fiind urmată îndeaproape şi de o maşină în care se afla fiul lui Năstase, Andrei.
Tribunalul Bucureşti a decis, în cursul zilei de marţi, că nu există niciun impediment în punerea în executare a sentinţei de doi ani închisoare dată fostului premier de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a solicitat printr-o adresă managerului Spitalului Clinic de Urgenţa Floreasca, luarea măsurilor necesare pentru prezentarea lui Adrian Năstase la institut, miercuri, începând cu ora 9,00, cu toate documentele medicale relevante, când se întruneşte comisia medico-legală pentru amânarea întreruperii executării pedepselor privative de libertate din motive medicale. (Agerpres)

***

 

În data de 26 iunie 2012, în Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova a fost depus condamnatul N.A. în baza mandatului de executare a pedepsei, emis de Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala, nr. 196 din 20.06.2012, acesta urmând sa execute o pedeapsa privativa de libertate de 2 ani închisoare, pentru savârsirea infractiunii prevazuta de art. 13 din Legea nr. 78 / 2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

În conformitate cu Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, modificata si completata, persoanele private de libertate sunt primite în locurile de detinere cu dosare individuale, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii sau detentiunii pe viata ori a mandatului de arestare preventiva sau a ordonantei de retinere.

Procedura urmata la primirea în locul de detinere a persoanelor private de libertate consta în: verificarea identitatii si documentelor de încarcerare, efectuarea consultului medical, informarea persoanei private de libertate cu privire la regulamentul de ordine interioara, întocmirea documentelor operative cu ocazia primirii în penitenciar, repartizarea persoanei private de libertate la salon conform recomandarii medicului de garda.

De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova sunt avute în vedere recomandarile medicilor specialisti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala în penitenciare se asigura în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizeaza în conditii de confidentialitate.

Mentionam ca N.A. este cazat în sectia A.T.I., cu o alta persoana privata de libertate, într-o camera prevazuta cu doua paturi si grup sanitar propriu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.