Nasul lui Victor Ponta la Washington. George Maior a dat mana cu Barack Obama...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.09.2015 12:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

George Cristian Maior, cel nascut la 16 noiembrie 1967, la Cluj, este noul ambasador in Statele Unite ale Americii, dupa şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama...

Fost senator din partea Partidului Social Democrat, fost director al Serviciului Roman de Informatii (2006-2015), George Cristian Maior a luat-o astfel pe urmele tatalui, Liviu Maior, ministru al invatamantului in perioada 1992-1996, pe vremea lui Ion Iliescu şi a lui Nicolae Vacaroiu, care a fost numit apoi ambasador in Canada, in 2002.

Evident, şi George Cristian Maior, in anul 2001, a absolvit un colegiu special, şi anume Colegiul National de Aparare din Bucuresti.
Cum era şi firesc pentru o somitate a politicii PSD, George Cristian Maior nu s-a zbatut prea mult pentru un loc de munca.
Dupa absolvirea masteratului, incepand din anul 1992, in acelaşi an cand tatal a fost numit ministru al invaţamantului, a lucrat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, apoi insarcinat cu afaceri la Ambasada

Romaniei in Irlanda, Secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din Ministerul Apararii Nationale şi chiar senator de Alba pe listele PSD.
A condus chiar negocierile de aderare la NATO, ocazie cu care a şi semnat mai multe contracte de achizitie de tehnica militara, adica 2 fregate si numeroase aparate de zbor...
A fost şi vicepresedinte al Comisiei de ancheta pentru investigarea afirmatiilor cu privire la existenta unor centre de detentie ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor inchiriate de CIA pe teritoriul Romaniei...

Pentru cine nu-şi mai aduce aminte, pesedistul George Maior a fost validat in plenul Parlamentului, dupa ce a fost propus de preşedintele multisuspendat Traian Basescu, la data de 4 octombrie 2006, ca director al Serviciului Roman de Informatii cu 285 de voturi pentru si 123 contra din totalul de 408.

Mai important, George Maior este nasul de cununie al cuplului Victor Ponta si Daciana Sarbu şi este casatorit cu Anamaria Buzura, fiica scriitorului Augustin Buzura.

George Cristian Maior este, ca orice pesedist, un individ complex şi nu foarte sarac, deşi a fost doar un angajat al statului.
Familia juniorului Maior a cumparat un teren intravilan de 5000 mp in Potigrafu, din judeţul Prahova, şi are un apartament in Bucureşti de 78 mp, tot cumparat, in 2005.
Dar asta dupa ce a vandut un apartament in 2014, tot din Bucureşti, cu vreo 125.000 de euro...
Deşi membru PSD, gusturile in arta nu i s-au dezvoltat ca la alţi inaintaşi şi contemporani, avand doar nişte tablouri de Ilfoveanu şi Corneliu Baba de circa 24.000 lei.
Conform declaraţiei de avere, fostul director al SRI a caştigat in 2014 peste 130.000 de lei, adica 64.323 lei - director SRI, 48.007 lei - conferenţiar universitar doctor la Academia Naţionala de Informaţii, plus 21.524 lei de la Şcoala Naţionala de Ştiinţe Politice şi Administrative.
Tot de la SRI, şeful George Maior a mai primit 13.301 lei in 2014, conform legii 143/1994, adica pentru procurarea alimentelor şi furajelor necesare...
In plus, ca orice familie PSD care se respecta, familia juniorului Maior şi-a mai adaugat la veniturile anuale şi nişte dividende de 40.746 lei, dar şi cate 16.838 lei de caciula de cap de familie şi de nevasta din inchirieri... 

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.