Nici cand l-am pazit pe Miron Cozma nu mi-a fost asa de rusine... nationala. Hai, c-am glumit!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.08.2016 14:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Membrii Consiliului General al CNATDCU cer retragerea titlului de doctor in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru plagiat, dar şi in cel al fostului premier Victor Ponta.

Gabriel Oprea:

”In 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectand toate normele academice şi legale in vigoare la momentul respectiv. Nici indrumatorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucureşti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectiva. Repet, este vorba de anul 2000, cand nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect şi nici nu ma gandeam ca voi urma un astfel de drum.
Astazi, la mai bine de 15 ani de cand am susţinut teza de doctorat, CNATDCU spune ca aş fi plagiat in lucrarea respectiva. Nu ştiu daca cei care au luat aceasta decizie au verificat cu atenţie care erau normele in vigoare acum 15 ani. La fel, nu ştiu daca lucrarea a fost evaluata dupa normele şi standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau dupa standardele de atunci, pe care le-am respectat. Ştiu insa ca anul trecut, Consiliului Naţional de Etica a spus in mod oficial ca ”suspiciunile de plagiat nu se confirma” in cazul meu.
Avem aşadar o instituţie care mi-a acordat titlul, o structura abilitata legal care a constatat ca lucrarea nu a fost un plagiat şi astazi, o Comisie care spune cu totul altceva. Vi se pare normal? Nici mie. Tocmai din acest motiv, voi cere Comisiei, Ministerului şi tuturor instituţiilor care pot lamuri aceasta situaţie sa clarifice contradicţia. In acest sens, voi utiliza toate mijloacele legale pe care le am la dispoziţie ca cetatean. Prin urmare, voi contesta decizia CNATDCU şi, daca decizia va ramane aceeaşi, voi cere Justiţiei sa faca lumina şi sunt convins ca instanţa imi va da dreptate”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.