Nicolae nu mai e nici principe al Romaniei, nici alteta regala...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.08.2015 16:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Biroul de Presa al Regelui Mihai I:

”In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" şi calificativul de "Alteţa Regala". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeaşi zi.

In calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala şi societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect şi mereu cu gandul la ceilalţi.

Pastrand aceeaşi afecţiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieşte ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calitaţile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteţa Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit inştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.