Nimeni dintre profesionistii din SANATATE nu e vinovat de infectiile din spitalele din Romania!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.05.2016 15:47 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

”Infecţia intra spitaliceasca are nenumarate cauze. Citez dintre ele: Epidemiologic – prezenţa germenului patogen sau condiţionat patogen. Contagiunea. Infecţia manifesta clinic, boala” - spune dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din Romania.

”Prezenţa, calitatea şi cantitatea germenilor sunt dependente de masurile de prevenţie, de curaţenie, de asepsie şi antisepsie.
Virulenţa germenului de spital este dobandita prin selecţie, printre altele, datorita folosirii pe scara larga a antibioticelor de tot mai noua generaţie şi mai mare eficienţa.
Contagiunea se petrece inevitabil in mediul spitalicesc.
Pentru moment, cu toate ca avem cunoştinţa despre aceasta, personalul din sanatate inca nu este pe deplin conştient despre importanţa masurilor umane şi protocolare pentru diminuarea sau impiedicarea contagiunii.
Infecţia interioara de spital constituie manifestarea clinica, aceasta trebuie recunoscuta, declarata şi vindecata de indata prin orice masuri şi cu orice costuri.
Corpul medical, celelalte profesii din sanatate, se confrunta zilnic cu aceasta entitate patologica.
Traim cu toţii in stresul datorat acestei eventualitaţi pentru care adesea suntem facuţi vinovaţi, fara a fi” - mai spune dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din Romania.

O dezbatere publica de asemenea anvergura, lasand la o parte orice exces, nu poate fi decat benefica pentru siguranţa pacienţilor şi pentru siguranţa profesionala şi juridica a personalului din sanatate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.