Ninsori, vant, viscol, polei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.02.2012 09:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In intervalul 3 februarie, ora 10 - 5 februarie, ora 20, aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile, anunţă Administratia Nationala de Meteorologie. 

Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.
Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.
Din dimineata zilei de sambata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie.

Cod galben este atunci când fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.