NOAPTEA MINTII. PARASUTA PSD din PARLAMENT, apel la VALORILE MORALE! De-aia a avut succes MISCAREA LEGIONARA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.08.2017 07:11 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Un text absolut halucinant, consemnat şi ca declaratie politica a deputatei PSD Alexandra Corina Bogaciu, intitulat nici mai mult nic mai puţin "Introducerea valorilor morale in dezbaterea publica"...

”Personajele din ziua de azi, care fac apel la valorile ortodoxe crestine, sunt in cea mai mare parte niste caricaturi, care nu vor fi niciodata modele inspirationale. Nu poti promova decenta si modestia crestin ortodoxa din limuzine de sute de mii de euro, e o contradictie in termeni” - spune cea care s-a remarcat ca nepoata a lui Gabriela Firea şi a doctorului primar de Voluntari, Florentin-Costel Pandele.
”Pentru a inspira tinerii, dezbaterea politica trebuie sa capete si aceasta dimensiune spirituala. Trebuie sa iesim putin din problemele economice curente - salarii, pensii, impozite etc. - si sa promovam si anumite valori spirituale care sa-i inspire pe tineri. Avem nevoie in politica de modele de decenta si de modestie, dar de o conduita morala care sa impuna respect” - spune cea care a votat la vedere cu bilele lui Liviu Dragnea şi cu nişte pantaloni roşii mulaţi pe corp şi cu care se lauda prietenilor pe facebook... Pentru ca de asta a avut succes Mişcarea legionara...

Alexandra Corina Bogaciu:

"Introducerea valorilor morale in dezbaterea publica"

Pe data de 24 iunie am sarbatorit Ziua Universala a Iei, portul romanesc fiind in prezent un simbol al culturii noastre traditionale.
De asemenea, pe 26 iunie am celebrat Ziua Drapelului National al Romaniei. Data a fost aleasa in amintirea zilei cand, in timpul Revolutiei de la 1848, tricolorul rosu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al natiunii romane.
Avand in vedere cele doua momente importante din istoria tarii noastre pe care le-am evocat, consider ca pentru a mobiliza tinerii sa ia parte la viata sociala si politica avem nevoie de un mesaj national mai demn, mai vertical si mai ferm, fara insa a aluneca intr-un nationalism extrem. Aceste atitudini pot devenit modele inspirationale pentru tinerii romani, si e important sa incepem procesul chiar din modul in care ne educam propriii copii in familie si in institutiile de invatamant.
Am vazut in istorie un factor important care a determinat tinerii sa participe activ in societate. Este vorba de apelul la valori etice fundamentale inspirate din religia ortodoxa si din traditiile poporului roman. Personajele din ziua de azi, care fac apel la valorile ortodoxe crestine, sunt in cea mai mare parte niste caricaturi, care nu vor fi niciodata modele inspirationale. Nu poti promova decenta si modestia crestin ortodoxa din limuzine de sute de mii de euro, e o contradictie in termeni. Deci daca vrem sa atragem tinerii in politica trebuie sa incepem sa introducem in dezbaterea publica si elemente de morala si apelul la decenta si curatenia sufleteasca din ortodoxismul romanesc, fara insa a cadea intr-un dogmatism de tip legionar.
Pentru a inspira tinerii, dezbaterea politica trebuie sa capete si aceasta dimensiune spirituala. Trebuie sa iesim putin din problemele economice curente - salarii, pensii, impozite etc. - si sa promovam si anumite valori spirituale care sa-i inspire pe tineri. Avem nevoie in politica de modele de decenta si de modestie, dar de o conduita morala care sa impuna respect.
Tinerii sunt idealisti, iar pentru a-i atrage in politica trebuie ca politica insasi sa capete o dimensiune mai spirituala, care sa hraneasca idealismul tinerilor. Din acest motiv a avut atata succes Miscarea Legionara. Este deci gresit sa ne imaginam ca vom putea genera miscari semnificative ale tinerilor cu actiuni realizate numai din interiorul partidelor politice. De altfel, marile partide din Europa occidentala au inteles demult acest lucru si au cautat forme alternative pentru cresterea gradului de participare a tinerilor la deciziile politice. In Olanda, toate partidele mari si chiar cele mai mici au infiintat organizatii ale tinerilor care functioneaza in afara lor si care le lasa tinerilor libertatea de a se manifesta. Dar, in afara de formele tutelate politic, pentru a-i atrage politic exista si forme de atragere a tinerilor ce pot fi exercitate de autoritatile statului. Astfel, in Germania s-au infiintat consilii regionale ale tinerilor, foruri in care nu e admisa interventia partidelor.
De asemenea, trebuie stimulata democratia participativa inca din timpul scolii, cu participarea elevilor in consiliul scolii. In Finlanda exista un "Canal de initiativa" (Initiative Channel) care ofera tinerilor posibilitatea de a prezenta propriile idei despre organizarea si amenajarea propriei localitati.
Asadar, avem nevoie de o revigorare a conceptului de patriotism, al identitatii si mandriei nationale. "

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.