Noi reglementari privind agentii de munca temporara

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.12.2011 21:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Executivul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară, a anunţat ministrul Sulfina Barbu, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria. 

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat că actul normativ adoptat astăzi clarifică domeniile în care îşi pot desfăşura activitatea agenţii de muncă temporară. Sulfina Barbu a afirmat că 'în această categorie intră toate persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ONG-urile autorizate ca agenţi de muncă temporară, indiferent dacă au sau nu scop lucrativ. Vechiul cadru legislativ limita autorizarea ca agent de muncă temporară doar la societăţile comerciale'.
Ministrul Muncii a precizat că se simplifică şi procedura de autorizare a agenţilor de muncă temporară, astfel încât să crească numărul angajărilor şi implicit să se reducă rata şomajului. 'Urmărim să-i protejăm mai mult pe salariaţii temporari şi vrem ca aceştia să aibă, pe cât posibil, aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi angajaţi. În acest moment sunt 386 de agenţi de muncă temporară din care 51 au fost înregistraţi în cursul anului 2011', a mai afirmat Sulfina Barbu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.