Noua conducere politica instaurata a determinat uciderea unui numar mare de persoane!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.11.2016 16:20 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanţa din 1 noiembrie 2016, in cauza cunoscuta generic sub denumirea “Dosarul Revoluţiei”, extinderea urmaririi penale, in rem, sub aspectul infractiunii contra umanitaţii, prevazuta de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i şi k Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Din actele dosarului rezulta ca pentru pastrarea puterii, prin acţiunile desfaşurate şi masurile dispuse, noua conducere politica şi militara instaurata dupa data de 22.12.1989 a determinat uciderea, ranirea prin impuşcare,  vatamarea integritaţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui numar mare de persoane, fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra umanitaţii prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i şi k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Situatia premisa a infractiunii contra umanitatii referitoare la existenta unui atac generalizat rezulta din numarul mare de localitati in care au avut loc incidente armate cu consecintele mentionate anterior.
Din modul in care s-a produs acest atac reiese existenta unui plan dupa care s-a actionat, plan care a urmarit crearea unei stari de confuzie in randul fortelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apararii Nationale si difuzarea unor ordine, rapoarte si informatii false, scoaterea in strada si inarmarea populatiei, respectiv crearea aparentei unui „razboi civil” in care sa se confrunte unitati inarmate apartinand Ministerului Apararii Nationale si Ministerului de Interne sau aceluiasi minister, in scopul preluarii puterii si legitimarii noilor lideri.

In realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Romana care a transmis comunicate alarmiste si uneori false, la taierea legaturilor telefonice si aducerea la conducerea ministerelor de forta a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinta generarii unui „razboi” psihologic si mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.

Cercetarile urmeaza a fi reluate cu privire la toate faptele care au facut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise dupa data de 22.12.1989 pe intreg teritoriul tarii, conform dispoziţiilor reţinute in incheierea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.