Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.12.2014 11:41 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 14 decembrie a.c., va intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil pana la 12 decembrie 2015.
Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.
Zilnic se vor afla in circulatie peste 1100 de trenuri, in funcţie de perioada din an.
In perioada sporturilor de iarna, Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani (Statiunea Straja).
 
CFR Calatori va asigura şi in 2015 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora.
De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord – Ploieşti, Bucureşti Nord – Piteşti si Constanta – Mangalia (in sezonul estival).
 
Pentru asigurarea accesibilitaţii şi mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe, au fost transformate in trenuri Regio, cu opriri in mai multe staţii de pe traseu.
Astfel ca, faţa de anul 2014, pasagerii vor putea calatori cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

In 2015, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara ţarii zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord catre, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) şi Sofia.
De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe catre Budapesta şi din: Timisoara, Braşov, Targu Mureş şi Cluj Napoca.

Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori 2014-2015” va putea fi achizitionata din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 13 lei. Deoarece continutul poate fi updatat, rugam calatorii sa solicite informatii cu privire la mersul trenurilor de la statiile si agentiile CFR sau sa acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.